Πέμπτη 13 Μάη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Εισαγγελική έρευνα για κακοτεχνίες στη Βουλιαγμένης

Μελετητές, υπηρεσιακοί παράγοντες του ΥΠΕΧΩΔΕ, των δήμων και της Τροχαίας καλούνται να λογοδοτήσουν για τα τροχαία

Τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης, προκειμένου να διαπιστωθεί η ύπαρξη ποινικών ευθυνών για τις κακοτεχνίες στη λεωφόρο Βουλιαγμένης, παρήγγειλε η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών.

Η εισαγγελική παραγγελία δίνει συγκεκριμένες κατευθύνσεις που θα πρέπει να ακολουθήσει η έρευνα και οι ευθύνες να αποδοθούν: Στους μελετητές που εκπόνησαν τις λανθασμένες μελέτες, στους υπηρεσιακούς παράγοντες που ενέκριναν και υλοποίησαν τις σχετικές μελέτες και τέλος σε παράγοντες του ΥΠΕΧΩΔΕ, των δήμων και της Τροχαίας, οι οποίοι αν και ασκούν εποπτεία, εντούτοις αδιαφόρησαν και δεν υλοποίησαν τις αναγκαίες διαρθρωτικές παρεμβάσεις στο οδικό δίκτυο.Επίσης, οι προκαταρκτικές εξετάσεις θα πρέπει να επεκταθούν, σύμφωνα με την παραγγελία, σε ολόκληρη τη χώρα.

Η προκαταρκτική έρευνα διατάχτηκε μετά από δύο μελέτες του Μετσόβιου Πολυτεχνείου, στις οποίες εντοπίζονται συγκεκριμένα επικίνδυνα σημεία στη λεωφόρο Βουλιαγμένης, όπου σημειώθηκαν πολλά τροχαία ατυχήματα. Με βάση τα πορίσματα των μελετών του Πολυτεχνείου, εκτός από τις ευθύνες των οδηγών, οι αιτίες των ατυχημάτων αποδίδονται σε κακή σηματοδότηση, αδικαιολόγητο άνοιγμα ή κλείσιμο των νησίδων στους δρόμους, λανθάνουσες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, παραβίαση σηματοδότη κλπ.

Ειδικότερα, το Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών του ΕΜΠ επισημαίνει πέντε σημεία καρμανιόλες, με βάση έρευνα κατά το χρονικό διάστημα 1992-1996.

  • Ο κόμβος επί της οδού Ανεξαρτησίας, όπου συνέβησαν 20 ατυχήματα με 32 τραυματίες.
  • Τη διασταύρωση με την Ιασωνίδου (18 ατυχήματα, με ένα νεκρό, τρεις βαριά και 31 ελαφρά τραυματίες).
  • Τη διασταύρωση με την Αγίου Βασιλείου (13 ατυχήματα με τέσσερις νεκρούς, δύο βαριά και 16 ελαφρά τραυματίες).
  • Τον κόμβο Πύρωνος (19 ατυχήματα).
  • Τη διασταύρωση με τη Βενιζέλου (18 ατυχήματα).

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ