Πέμπτη 13 Μάη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
29Ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΠΟΕ-ΟΤΑ
Ζητούμενο το ενιαίο μέτωπο των εργαζομένων

Σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη συμμετοχή της κυβέρνησης στο βρώμικο πόλεμο οι αντιπρόσωποι - μέλη της ΕΣΑΚ αποχώρησαν όταν στο βήμα ανέβηκε ο υφυπουργός Εσωτερικών

"Αποχωρούμε με την πεποίθηση ότι νικητής ενάντια στη νέα ιμπεριαλιστική τάξη θα είναι ο γιουγκοσλαβικός λαός και οι λαοί όλου του κόσμου".Με τα λόγια αυτά, οι αντιπρόσωποι - μέλη της ΕΣΑΚ αποχώρησαν χτες, από τις εργασίες του 29ου Συνεδρίου της Ομοσπονδίας Εργαζομένων στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης, όταν στο βήμα ανέβηκε ο υφυπουργός Εσωτερικών Γ. Φλωρίδης.Εξηγώντας τη στάση τους, τα μέλη της παράταξης επισημαίνουν ότι είναι ένας ελάχιστος τρόπος διαμαρτυρίας για τη συμμετοχή της κυβέρνησης σ' αυτόν το βρώμικο πόλεμο.

Και η πόλη, τα Γιάννενα, που διεξάγεται το συνέδριο των εργαζομένων στους ΟΤΑ - εμπόλεμη ζώνη, κατά το ΝΑΤΟ - έγινε αυτόματα και βήμα διαμαρτυρίας. Τα μέλη της ΕΣΑΚ, και με ανακοίνωσή τους, ζητούν από την κυβέρνηση να αποσύρει τώρα την υπογραφή της από το βρώμικο πόλεμο. Και συμφώνησαν με την πρόταση του προέδρου του Συλλόγου Ιωαννίνων για πορεία διαμαρτυρίας όλων των συνέδρων στην πόλη.

Τη χτεσινή δεύτερη μέρα του 29ου Συνεδρίου, απασχόλησαν ζητήματα εργασιακά, θεσμικά και ασφαλιστικά προβλήματα του κλάδου. Προβλήματα που συνεχώς οξύνονται λόγω της κυβερνητικής αντιλαϊκής πολιτικής. "Εμείς δεν έχουμε βομβαρδισμούς που σπέρνουν το φρικτό θάνατο με τη βίαιη μορφή. Εχουμε τους "βομβαρδισμούς" της πολιτικής της κυβέρνησης, που έχει αναγάγει την ΟΝΕ, τη Συνθήκη του Μάαστριχτ και του Αμστερνταμ, σε όλα τα εργασιακά, ασφαλιστικά, κοινωνικά και ατομικά δικαιώματα", υπογράμμισε εκ μέρους της ΕΣΑΚ ο Γιάννης Στρατηγός.

Αναφερόμενος αναλυτικά στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν συνολικά οι εργαζόμενοι, τόσο στους ΟΤΑ όσο και στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, σημείωσε πως σχετίζονται άμεσα με την κατάργηση του 8ωρου και των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, την εφαρμογή των Τοπικών Συμφώνων Απασχόλησης, το Δημοσιοϋπαλληλικό Κώδικα, το νόμο "Καποδίστρια" κ.ά. Παράλληλα, ο Γ. Στρατηγός έθεσε το ζήτημα της αποτροπής των ιδιωτικοποιήσεων στους δήμους, της κατάργησης του θεσμού των εκτάκτων καιτης πρόσληψης μόνιμου προσωπικού, της θέσπισης του 35ωρου και άλλα.

"Ολα αυτά η κυβέρνηση τα κάνει προκειμένου να επιτύχουμε τον "εθνικό" στόχο της ΟΝΕ, για σύγκλιση των οικονομιών, που τελικά ευνοούν - με τα προνόμια που δίνονται - την ολιγαρχία, με την αύξηση των υπερκερδών των κεφαλαιοκρατών και τη σύνθλιψη όλων των δικαιωμάτων των εργαζομένων", επισήμανε ο Γ. Στρατηγός.

Καταλήγοντας τόνισε ότι, "κεντρικός στόχος, είναι η δημιουργία του μετώπου των εργαζομένων, της κοινής δράσης, για τον άλλο δρόμο, που στο κέντρο θα έχει τον εργαζόμενο άνθρωπο και τις ανάγκες του και αυτό θα γίνει με την ενίσχυση της αντίληψης για αλλαγή ρόλου στο συνδικαλιστικό κίνημα με ταξικό προσανατολισμένο αγώνα, ενισχύοντας το συνδυασμό της ΕΣΑΚ".

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
«Βαρίδι» η γραμμή του συμβιβασμού (2001-11-17 00:00:00.0)
Βαθιά, ταξική, αντιλαϊκή τροχιά (1999-12-21 00:00:00.0)
Σημαντική νίκη των ταξικών δυνάμεων! (1999-11-30 00:00:00.0)
Να σταματήσουμε το συνδικάτο του πολέμου! (1999-04-23 00:00:00.0)
Πλήρης διάλυση (1998-11-26 00:00:00.0)
Τα πάντα για την ΟΝΕ (1998-11-25 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ