Τετάρτη 25 Νοέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΑΔΕΔΥ
Τα πάντα για την ΟΝΕ

Πλούσιο σε παραινέσεις για ενσωμάτωση του συνδικαλιστικού κινήματος στο στόχο της ΟΝΕ. Ανάγκη να ενισχυθεί ο ταξικός πόλος στην εργατική τάξη, τόνισε ο Δ. Κουμπούρης

Περίσσεψαν χτες οι "κορόνες" υπέρ της ταξικής συνεργασίας, αλλά και της ενσωμάτωσης του συνδικαλιστικού κινήματος στην υπηρεσία του "στρατηγικού" στόχου της ΟΝΕ, κατά την πανηγυρική έναρξη του 30ού Τακτικού Συνεδρίου της ΑΔΕΔΥ, το οποίο και συνεχίζεται σήμερα με τις τοποθετήσεις των παρατάξεων και των συνέδρων. Το κλίμα συναίνεσης διατάραξαν με τη δυναμική τους είσοδο οι απεργοί του ΟΣΚ και του ΟΔΔΥ.

Ο πρόεδρος της απερχόμενης Εκτελεστικής Επιτροπής Γ. Κουτσούκος,ανοίγοντας τις εργασίες του συνεδρίου, υπεραμύνθηκε της ευρωπαϊκής ενοποίησης, αλλά με "κοινωνικά χαρακτηριστικά", επιχείρησε να αμβλύνει τις ευθύνες της κυβέρνησης για τα προβλήματα των δημοσίων υπαλλήλων, ενώ χαρακτήρισε και σαν θετικές εξελίξεις αντιδημοσιοϋπαλληλικά κυβερνητικά μέτρα.

Την κυβερνητική πολιτική που υποτάσσει τα πάντα στο "στρατηγικό" στόχο της ΟΝΕ, υπερασπίστηκε ο Α. Τσοχατζόπουλος,υπουργός Εθνικής Αμυνας, ισχυριζόμενος ότι μετά το '99 όλα θα είναι καλά. Στο ίδιο πνεύμα κινήθηκε και ο Κ. Σκανδαλίδης,γραμματέας του ΠΑΣΟΚ, ο οποίος σημείωσε ότι το συνδικαλιστικό κίνημα πρέπει να είναι συμμετοχικό και να έχει ευρωπαϊκή διάσταση. Τον υπεύθυνο και... εκσυγχρονιστικό ρόλο της ΑΔΕΔΥ, εξήρε ο Π. Παυλόπουλος από τη ΝΔ και επέκρινε την κυβέρνηση γιατί δεν εκμεταλλεύεται αυτή την υπεύθυνη στάση της ΑΔΕΔΥ για να κάνει σοβαρές τομές στη δημόσια διοίκηση!

Ο Δ. Κουμπούρης,μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, στην παρέμβασή του, επισήμανε ότι η εργατική τάξη της χώρας δέχεται άγρια επίθεση σε βάρος εργασιακών και κοινωνικών της κατακτήσεων, λόγω της κυβερνητικής πολιτικής που υπαγορεύεται από την Ευρωπαϊκή Ενωση και καθορίζεται από τους στόχους της ΟΝΕ.Απαντώντας στα ιδεολογήματα περί "κοινωνικού προσώπου", σημείωσε ότι "δίκαιο κράτος και δίκαια κατανομή εισοδήματος δεν μπορεί να υπάρξει σε ένα άδικο σύστημα".Υπογράμμισε ότι την ίδια ώρα οι εργαζόμενοι παρακολουθούν τις ηγεσίες στο συνδικαλιστικό κίνημα να στηρίζουν και να υπερασπίζονται αυτή την πολιτική.Αυτή η τακτική - συνέχισε - έσπειρε απογοήτευση και αποστράτευση στους εργαζόμενους. Τόνισε ότι οι εργαζόμενοι και οι συνδικαλιστές που διαφωνούν δεν μπορούν να μένουν με σταυρωμένα χέρια, ότι χρειάζονται άμεσα πρωτοβουλίες για συντονισμό αγώνων, για να δυναμώσει ο ταξικός πόλος μέσα στην εργατική τάξη."Να ενώσουν - τόνισε - οι εργαζόμενοι τη δράση τους με μικρομεσαίους, αγρότες, κινήματα νεολαίας, γυναικών, να χτίσουν το δικό τους μέτωπο πάλης". Τέλος κάλεσε τους συνέδρους μέσα απ' το συνέδριο να ανοίξουν δρόμο προς μια τέτοια κατεύθυνση.

Χαιρέτισαν επίσης ο Φ. Κουβέλης από το ΣΥΝ, ο Β. Λίγκας από το ΔΗΚΚΙ, ο Ν. Παπάς από την ΠΟΛ. ΑΝ., ο Β. Κουλουμπής απ την ΕΝΑΕ, ο Χ. Πολυζωγόπουλος πρόεδρος ΓΣΕΕ και εκπρόσωποι ξένων αντιπροσωπειών.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
ΣΕΣ, όπως ΚΟΜΙΣΙΟΝ... (1999-06-30 00:00:00.0)
Ζητούμενο το ενιαίο μέτωπο των εργαζομένων (1999-05-13 00:00:00.0)
Να κάνουμε την αγανάκτηση δράση (1999-01-24 00:00:00.0)
ΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΕΣΑΚ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΣΤΟ 30ό ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ ΑΔΕΔΥ (1998-11-27 00:00:00.0)
Ενιαίος "εταιρικός" προσανατολισμός (1998-09-30 00:00:00.0)
Στο Σύνταγμα ο γιορτασμός της Πρωτομαγιάς (1998-04-15 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ