Τετάρτη 25 Νοέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
"Λουκέτο" και απολύσεις

Το κλείσιμο του εργοστασίου μέχρι τα Χριστούγεννα, ανακοίνωσε η διεύθυνση της πλεκτοβιομηχανίας "ΖΗΡΟΣ" στο Περιστέρι, οδηγώντας έτσι τους 80 εργαζόμενους της στην ανεργία. Με στόχο την οργάνωση της πάλης και τη διεκδίκηση του δικαιώματος στη δουλιά, το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Κλωστοϋφαντουργίας - Ιματισμού - Δέρματος Αττικής καλεί τους εργαζόμενους στην επιχείρηση σε σύσκεψη, σήμερα στις 4 μ.μ., στα γραφεία του.

Η επιχείρηση έχει ανοίξει εδώ και δυο χρόνια περίπου άλλο εργοστάσιο στην Ξάνθη, αξιοποιώντας το νόμο περί παραμεθόριων περιοχών και παίρνοντας αδρές επιδοτήσεις και επιχορηγήσεις. Τώρα κλείνει το εργοστάσιο στο Περιστέρι, ενώ ο εργοδότης, προκειμένου να αποφύγει αντιδράσεις, μοιράζει υποσχέσεις ότι τάχα θα βρει δουλιά στους εργαζόμενους σε άλλες βιοτεχνίες στην περιοχή.

Χτες, στελέχη του συνδικάτου βρέθηκαν στην πύλη του εργοστασίου, μοίρασαν ανακοινώσεις στους εργαζόμενους και τους κάλεσαν στη σημερινή σύσκεψη.

Το συνδικάτο στην ανακοίνωση επισημαίνει ότι οι εργαζόμενοι αντιμετωπίζουν καθημερινά όλο και μεγαλύτερα προβλήματα, όπως συνεχή μείωση εισοδήματος, χτύπημα του 8ωρου, των ασφαλιστικών δικαιωμάτων, του δικαιώματος στη δουλιά. Στο όνομα - συνεχίζει - του "εθνικού" στόχου της ΟΝΕ απαιτούν θυσίες, λιτότητα, ανεργία απ' τους εργαζόμενους και δίνουν προνόμια στην ολιγαρχία. Σημειώνει ακόμη ότι το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι στη "ΖΗΡΟΣ" είναι αποτέλεσμα αυτής της πολιτικής και τους καλεί να πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους, να αντισταθούν στα σχέδια της εργοδοσίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ