Τετάρτη 25 Νοέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Πανελλαδικό μήνυμα αντίστασης

Συγκεντρώσεις συνταξιούχων με ανάλογο παλμό έγιναν σε όλη τη χώρα. Αψηφώντας τις άσχημες καιρικές συνθήκες, οι συνταξιούχοι της Θεσσαλονίκης ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα και συγκεντρώθηκαν χτες το πρωί στο ΕΚΘ, ενώ στη συνέχεια έκαναν πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης και κατέληξαν στο υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης όπου και επέδωσαν το ψήφισμά τους.

Ο Γ. Ραφαηλίδης,κεντρικός ομιλητής, χαρακτήρισε το νέο προϋπολογισμό αντικοινωνικό. Οσο για τις αυξήσεις του 2% στις συντάξεις, ο ομιλητής είπε ότι αυτό αποτελεί εμπαιγμό. Επίσης, κατήγγειλε την κυβέρνηση για την πολιτική ισοπέδωσης των εργασιακών δικαιωμάτων, της κοινωνικής ασφάλισης και της δημόσιας υγείας, προκειμένου να εξυπηρετηθούν τα συμφέροντα της ολιγαρχίας.

Στο χαιρετισμό του ο γενικός γραμματέας του ΕΚΘ, Θ. Κυριακίδης,αναφερόμενος στην πανελλαδική πανεργατική απεργία στις 15 Δεκέμβρη, τόνισε ότι αυτή θα πρέπει να αποτελέσει μια συνολική αντεπίθεση των λαϊκών στρωμάτων ενάντια στην επίθεση κυβέρνησης, κεφαλαίου και Ευρωπαϊκής Ενωσης.Στη Λαμία

Σε κλίμα αγωνιστικής έξαρσης πραγματοποιήθηκε χτες στο Εργατικό Κέντρο Φθιώτιδας η συγκέντρωση των συνταξιούχων των ΙΚΑ - ΤΕΒΕ - ΤΣΑ.Οι συνταξιούχοι διατράνωσαν την απόφασή τους να αντιπαλέψουν την αντισυνταξιουχική κυβερνητική πολιτική.

Οι πρόεδροι των αντίστοιχων σωματείων στις ομιλίες τους κατήγγειλαν και καταδίκασαν τη μονόπλευρη λιτότητα και απαίτησαν: Συντάξεις ίσες με 20 ΗΑΕ, απόσυρση του "μίνι" ασφαλιστικού νομοσχεδίου, χορήγηση του ΕΚΑΣ σε όλους τους συνταξιούχους που παίρνουν την κατώτερη σύνταξη των Ταμείων τους, η συγχώνευση των Ταμείων ΤΕΒΕ - ΤΑΕ - ΤΣΑ να γίνει σύμφωνα με τις προτάσεις των συνταξιουχικών τους διοικήσεων, εξυγίανση του ΤΣΑ, αιρετή διοίκηση και αντίστοιχη κρατική χρηματοδότηση, βελτίωση της παροχής νοσηλείας, τα φάρμακα στο 10% κ.ά.

Στη Λάρισα

Συγκέντρωση στο Εργατικό Κέντρο και πορεία στη Νομαρχία, πραγματοποίησαν χτες και οι συνταξιούχοι της Λάρισας. Μιλώντας στη συγκέντρωση ο Γ. Μπακλαβάς,πρόεδρος του Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ Λάρισας, υπογράμμισε την αποφασιστικότητά τους να συνεχίσουν τους αγώνες εναντίον της αντιλαϊκής πολιτικής. Επισήμανε δε ότι κανείς συνταξιούχος δεν αποδέχεται την αύξηση ντροπής των 30 - 60 δραχμών τη μέρα για το 1999, και θα παλέψουν για την ανατροπή αυτής της πολιτικής, που καθορίζεται από την ΕΕ κι εφαρμόζεται στη χώρα μας με αναλγησία.

Στη Λέσβο

Μαζική ήταν η συμμετοχή και στη συγκέντρωση που διοργάνωσε η Συντονιστική Επιτροπή Συνταξιουχικών Οργανώσεων Λέσβου στο Εργατικό Κέντρο. Στο ψήφισμα της συγκέντρωσης καταγγέλλεται η κυβερνητική πολιτική, που έχει μετατρέψει τις συντάξεις σε βοηθήματα πρόνοιας.

Επίσης, εκφράζεται η απόφασή τους να συνεχίσουν τον αγώνα για επανασύνδεση των συντάξεων με τα 20 ΗΑΕ, πραγματικές αυξήσεις, κατάργηση των αντιασφαλιστικών νόμων, να μη γίνουν περικοπές στα κονδύλια για υγεία, παιδεία κ.ά., δίκαιο φορολογικό σύστημα, αντιμετώπιση της "μαύρης" εργασίας κλπ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ