Πέμπτη 13 Μάη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
"ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ"
Να τιμηθούν οι Ελληνες ανταποκριτές

Να βραβευτούν από το Δήμο Αθηναίων οι Ελληνες ανταποκριτές, που καλύπτουν τον πόλεμο στη Γιουγκοσλαβία, ζητά η "Συμπαράταξη για την Αθήνα".Η "Συμπαράταξη" τονίζει τη σπουδαιότητα του έργου τους, την ανάγκη ηθικής στήριξής τους, λόγω των επιθέσεων που δέχονται και συμπληρώνει πως αποτελούν τη φωτεινή εξαίρεση στο σκοτάδι, που έχει επιβάλει το ΝΑΤΟ, αναφορικά με την ενημέρωση για τις σφαγές που διαπράττει.

Συγκεκριμένα, η "Συμπαράταξη" με γράμμα τού επικεφαλής της Λεων. Αυδή,προς τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου προτείνει να απονείμει ο δήμος στην Ενωση Συντακτών Ημερήσιων Εφημερίδων Αθηνών χρυσό μετάλλιο για τους Ελληνες πολεμικούς ανταποκριτές στη Γιουγκοσλαβία.

Οπως τονίζεται στο γράμμα, οι ανταποκριτές "με κίνδυνο της ζωής τους εξασφαλίζουν την αντικειμενική ενημέρωση του ελληνικού λαού για τους βομβαρδισμούς της Γιουγκοσλαβίας. Η απονομή του μεταλλίου της πόλης επιβάλλεται, όχι μόνο λόγω της σπουδαιότητας του έργου που επιτελούν και των κινδύνων που αντιμετωπίζουν από τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο των ΗΠΑ και της Ευρωπαϊκής Ενωσης, αλλά και για την ηθική τους στήριξη, ενόψει των επιθέσεων που δέχονται".

Κατά τη γνώμη της "Συμπαράταξης", οι Ελληνες ανταποκριτές "αποτελούν φωτεινή εξαίρεση στο σκοτάδι της σιωπής και της παραπληροφόρησης που κυριαρχεί στο διεθνή Τύπο, σε σχέση με τους δολοφονικούς βομβαρδισμούς του ΝΑΤΟ". Η πρόταση θα διατυπωθεί προ ημερησίας διατάξεως στη σημερινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ