Πέμπτη 13 Μάη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ
Δικαστικό "πογκρόμ" κατά των κατοίκων

Επίκαιρη Ερώτηση του βουλευτή του ΚΚΕ Στρ. Κόρακα

Την άρση του δικαστικού "πογκρόμ" το οποίο εξαπέλυσε η κυβέρνηση εναντίον των κατοίκων της Ολυμπιάδας Χαλκιδικής που αγωνίζονται ενάντια στην εγκατάσταση της πολυεθνικής TVX GOLD στην περιοχή τους ζητά, με Επίκαιρη Ερώτησή του προς τον υπουργό Δικαιοσύνης, ο βουλευτής του ΚΚΕ Στρατής Κόρακας.

Ο βουλευτής σημειώνει πως το σύνολο σχεδόν των κατοίκων της Ολυμπιάδας σύρονται "κατά κύματα στα δικαστήρια σαν παραβάτες του κοινού Ποινικού Δικαίου μόνο και μόνο γιατί αντέδρασαν αγωνιστικά στην εγκατάσταση της πολυεθνικής TVX GOLD στην περιοχή τους, στο ξεπούλημα και στην οικολογική καταστροφή του τόπου τους". Αφού, βέβαια, προηγουμένως "για πολλούς μήνες υπέστησαν τον αποκλεισμό, την απομόνωση και την ταλαιπωρία που τους υπέβαλαν τεράστιες δυνάμεις καταστολής, που είχαν κηρύξει σε "κατάσταση πολιορκίας" την περιοχή τους".

Συγκεκριμένα, ο Στρ. Κόρακας αναφέρει πως έχουν συνταχθεί περίπου ογδόντα δικογραφίες για πάνω από 160 κατηγορούμενους, μια ""δαμόκλειος σπάθη", που απειλεί να συντρίψει και να εξοντώσει οικονομικά και ηθικά το σύνολο των οικογενειών της Ολυμπιάδας".

Μέχρι τώρα, έχουν γίνει εννιά δίκες, με τον κ. Μήτσου, πρώην κοινοτάρχη και νυν πρόεδρο του Τοπικού Συμβουλίου Ολυμπιάδας, να έχει καταδικαστεί συνολικά σε 126 μήνες φυλάκιση (10,5 χρόνια), ενώ άλλοι 20 κατηγορούμενοι, μεταξύ των οποίων και τέσσερις πρώην κοινοτάρχες της περιοχής, σε 316 μήνες, δηλαδή 25 χρόνια και 4 μήνες.

"Είναι φανερό ότι η συνέχιση των δικών και των καταδικαστικών αποφάσεων θα δημιουργήσει εκρηκτικές καταστάσεις με ανυπολόγιστες συνέπειες στη ζωή μιας ολόκληρης κοινωνίας", υπογραμμίζει ο βουλευτής του ΚΚΕ για να καταλήξει, ρωτώντας "αν προτίθεται η κυβέρνηση να πάρει νομοθετικά ή άλλα μέτρα, προκειμένου να σταματήσουν αμέσως οι άδικες δικαστικές διώξεις των κατοίκων που διεξήγαγαν ένα δίκαιο αγώνα".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ