Πέμπτη 13 Μάη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΤΡΙΚΑΛΑ
Δυναμικό συλλαλητήριο των χοιροτρόφων

Με ένα πρωτοφανές σε μαζικότητα, μαχητικότητα και δυναμισμό συλλαλητήριο, που έγινε χτες στα Τρίκαλα, με την πρωτοβουλία του Πανθεσσαλικού Συλλόγου Χοιροτρόφων, εκατοντάδες χοιροτρόφοι από τους τέσσερις νομούς της Θεσσαλίας απαίτησαν από την κυβέρνηση και την ΑΤΕ να πάρουν άμεσα μέτρα για να σωθεί ο κλάδος τους που, με μαθηματική ακρίβεια, οδηγείται στον αφανισμό.

Οι αγωνιζόμενοι χοιροτρόφοι συγκεντρώθηκαν στις 11 το πρωί στην πλατεία του Σιδηροδρομικού Σταθμού Τρικάλων και μαζί με αυτοκίνητα - πάνω στα οποία είχαν φορτώσει τα ζώα τους - ξεκίνησαν την πορεία προς τη Νομαρχία. Η αγανάκτηση των διαδηλωτών για τη δραματική κατάσταση στην οποία τους έχει οδηγήσει η προκλητική αδιαφορία της κυβέρνησης και η αναλγησία της ΑΤΕ, ήταν τόσο μεγάλη που, έξω από το υποκατάστημα της ΑΤΕ Τρικάλων, τα "αίματα" άναψαν. Ετσι, οι συγκεντρωμένοι χοιροτρόφοι που επρόκειτο να πραγματοποιήσουν συμβολική κατάληψη της ΑΤΕ, προτίμησαν αντί γι' αυτούς να... κάνουν την κατάληψη τα ζώα τους, οδηγώντας τα μέσα στο υποκατάστημα! Μετά την υπόσχεση που πήραν ότι την ερχόμενη Τετάρτη θα τους δεχτεί ο υποδιοικητής της ΑΤΕ Π. Λάμπρου, για να συζητήσουν και αφού επέδωσαν το ψήφισμα της συγκέντρωσης, κατευθύνθηκαν προς τη Νομαρχία - όπου τους "περίμενε" ισχυρή αστυνομική δύναμη - για να πραγματοποιήσουν κι εκεί συμβολική κατάληψη. Αντιπροσωπεία των συγκεντρωμένων μπήκε στη Νομαρχία και επέδωσε το ψήφισμα στο Νομάρχη, ο οποίος δήλωσε τη συμπαράστασή του.

Στο ψήφισμά τους οι χοιροτρόφοι τονίζουν: "Η χοιροτροφία σήμερα καταρρέει, όχι από ανικανότητα δική μας, αλλά των κυβερνώντων. Η ανταγωνιστικότητα επιβάλλει τις τιμές, αλλά είναι αυτονόητο ότι για να επιβιώσει ο κλάδος επιβάλλεται, εκτός από την παραγωγικότητα, να υπάρχουν οι ίδιες συνθήκες ανταγωνισμού". Οι χοιροτρόφοι της Θεσσαλίας καλούν την κυβέρνηση και την ΑΤΕ να δώσουν λύσεις στα προβλήματά τους και να μελετήσουν τις προτάσεις τους, που υπέβαλλε η Ομοσπονδία Χοιροτροφικών Συλλόγων Ελλάδας και δηλώνουν κατηγορηματικά ότι "σε περίπτωση αδιαφορίας η επόμενη αντίδρασή μας θα είναι αντίδραση αυτοσυντήρησης, ενάντια σ' αυτούς που καταστρέφουν έναν κλάδο, με τεράστια συμβολή για την Εθνική Οικονομία της χώρας".

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Αγωνιστικός παλμός σε όλη τη χώρα (2006-06-07 00:00:00.0)
«Μπαλάκι» οι απλήρωτοι εργαζόμενοι (2004-12-15 00:00:00.0)
Μαζικό αγροτικό συλλαλητήριο (2001-03-03 00:00:00.0)
Κατέλαβαν τη Νομαρχία (1997-01-30 00:00:00.0)
Στην πρώτη γραμμή του αγώνα η Θεσσαλία (1995-03-30 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ