Σάββατο 3 Μάρτη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΑΓΡΟΤΙΚΑ
ΑΓΡΙΝΙΟ
Μαζικό αγροτικό συλλαλητήριο

Δυναμική αγωνιστική απάντηση στην αντιαγροτική πολιτική της κυβέρνησης και της Ευρωπαϊκής Ενωσης έδωσαν χτες οι αγρότες της Αιτωλοακαρνανίας. Πραγματοποίησαν ένα μαζικό - μαχητικό συλλαλητήριο στο Αγρίνιο, απαιτώντας την ικανοποίηση των αιτημάτων τους. Στο συλλαλητήριο που συνδιοργάνωσαν η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Ν. Αιτωλοακαρνανίας, οι τέσσερις Ενώσεις Αγροτικών Συνεταιρισμών του Νομού, η Ομοσπονδία Δημοκρατικών Αγροτικών Συλλόγων και η οργάνωση νέων αγροτών, έδωσαν το «παρών» περισσότεροι από 1.500 αγρότες, παρά το γεγονός ότι λίγη ώρα πριν το ξεκίνημά του έβρεχε καταρρακτωδώς.

Στη διάρκεια της συγκέντρωσης που έγινε στην πλατεία Δημοκρατίας του Αγρινίου κυριάρχησε το σύνθημα «Αγρότη πολέμα, σου πίνουνε το αίμα». Μετά το τέλος των ομιλιών και των χαιρετισμών, οι συγκεντρωμένοι αγρότες πραγματοποίησαν πορεία προς το κεντρικό κατάστημα της ΑΤΕ στην πόλη του Αγρινίου, το οποίο και κατέλαβαν συμβολικά για μία περίπου ώρα. Λίγο πριν και κατά τη διάρκεια της κατάληψης κυριάρχησε το σύνθημα «κάτω τα χέρια από την ΑΤΕ». Οι διαδηλωτές αγρότες έδωσαν το ψήφισμά τους στο διευθυντή του κεντρικού καταστήματος της ΑΤΕ, ενώ αντιπροσωπεία τους επέδωσε το ψήφισμα και στο γραφείο του νομάρχη.

Κεντρικός ομιλητής στη συγκέντρωση ήταν ο Ν. Μωραΐτης, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Ν. Αιτωλοακαρνανίας, ο οποίος τόνισε πως τα προβλήματα της πολιτικής που ακολουθείται αφήνουν έντονα τα σημάδια και στους αγρότες του νομού, οι οποίοι έχουν περιέλθει πλέον σε απελπιστική κατάσταση. Αναφερόμενος στην κατάσταση που αντιμετωπίζουν φέτος οι καπνοπαραγωγοί, ανέφερε ότι οι τιμές στα Τσεμπέλια είναι φέτος 40 με 50 δραχμές το κιλό, όσο δηλαδή κοστίζει στον καταναλωτή ένα τσιγάρο. Ομιλία προς τους συγκεντρωμένους αγρότες έκανε επίσης ο Θ. Κουτσοπιάς, πρόεδρος της ΕΑΣ Αγρινίου, ενώ χαιρετισμούς απηύθυναν εκπρόσωποι της Ομοσπονδίας Δημοκρατικών Αγροτικών Συλλόγων και της οργάνωσης νέων αγροτών. Παρών στο συλλαλητήριο ήταν και ο βουλευτής του ΚΚΕ Σπ. Στριφτάρης.

Τα αιτήματα, που περιλαμβάνονται στο ψήφισμα του χτεσινού συλλαλητηρίου, είναι: Η λήψη μέτρων στήριξης των τιμών στα καπνά και γενικότερα όλων των προϊόντων και του αγροτικού εισοδήματος, η συνέχιση του δανεισμού από την ΑΤΕ σε συνεταιρισμούς και αγρότες, η ασφάλιση όλων των αγροτών στον ΟΓΑ, η κατάργηση των ποσοστώσεων, να μην προχωρήσει η πολιτική ιδιωτικοποίησης της ΑΤΕ και του ΕΛΓΑ, να μη διαλυθούν οι Οργανισμοί Καπνού - Βάμβακος και Ελαιολάδου, καθώς επίσης να σταματήσουν και οι δικαστικές διώξεις των αγροτών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ