Σάββατο 3 Μάρτη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
Ετοιμάζονται για τον προϋπολογισμό του 2002

Συζήτηση προσχεδίου στην Οικονομική Επιτροπή της Βουλής

Το χρονοδιάγραμμα κατάρτισης του προϋπολογισμού για το 2002 ανακοίνωσε χτες η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών. Οπως ανέφερε σε χτεσινή συνέντευξη Τύπου ο αρμόδιος υφυπουργός Γ. Δρυς, από φέτος και στο εξής οι προϋπολογισμοί των υπουργείων θα καταρτίζονται σε τριετή βάση και θα περιέχουν τις «βασικές δαπάνες» των υπουργείων. Παράλληλα από φέτος αλλάζει και ο τρόπος συζήτησης στη Βουλή, καθώς οι βουλευτές θα «έχουν δυνατότητα παρέμβασης» και στα μεγέθη του προϋπολογισμού. Η διαδικασία αυτή μάλλον τυπικού χαρακτήρα θα είναι, καθώς το μόνο που υποσχέθηκε η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών είναι να «ληφθούν σοβαρά υπόψη οι παρατηρήσεις των βουλευτών».

Οπως ανακοινώθηκε, η κατάθεση προσχεδίου του προϋπολογισμού στη Διαρκή Οικονομική Επιτροπή της Βουλής προγραμματίστηκε για την 1 Οκτώβρη και η κατάθεση του προϋπολογισμού για τις 31 Οκτώβρη.

Στην ίδια συνέντευξη δόθηκαν και τα στοιχεία για την εκτέλεση του φετινού προϋπολογισμού, για το μήνα Γενάρη του 2001. Σύμφωνα με τις δηλώσεις του υφυπουργού:

  • Τα έσοδα εμφανίζονται αυξημένα σε ποσοστό 14,7%.
  • Οι δαπάνες που έγιναν τον ίδια μήνα αυξάνονταν με ρυθμό μόλις 0,9%, δηλαδή πολύ κάτω από τον ετήσιο στόχο για 7,9%.

Από τα στοιχεία αυτά δεν μπορούν εξαχθούν κάποια ασφαλή συμπεράσματα, καθώς η εκτέλεση του προϋπολογισμού έχει να διανύσει ακόμη 11 μήνες.

Η αύξηση των εσόδων, που για τον Γενάρη κινήθηκε πολύ πάνω από το στόχο 8,2% του προϋπολογισμού, οφείλεται σε κάποιο βαθμό και στη μεταφορά εσόδων από τη χρήση του 2000.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ