Πέμπτη 13 Μάη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ
Ραντεβού στο λιμάνι

Ξεκινά το Σάββατο το πρωί από διάφορες πόλεις της χώρας το καραβάνι της ειρήνης, που θα καταλήξει την Κυριακή σε αντιπολεμική συγκέντρωση στο Λευκό Πύργο κι από κει με πορεία θα πάει στο υπό ΝΑΤΟική κατοχή λιμάνι της Θεσσαλονίκης

Νωρίς το πρωί του Σαββάτου αναχωρεί από την Αθήνα το καραβάνι ειρήνης της Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδας (ΟΓΕ), το οποίο θα περάσει από το Βόλο, τη Λάρισα και τη Θεσσαλονίκη, για ν' ακουστεί και στις τρεις αυτές πόλεις η απαίτηση των γυναικών της χώρας μας να σταματήσει εδώ και τώρα ο βρώμικος πόλεμος στη Γιουγκοσλαβία και να μη φύγει ούτε ένας φαντάρος έξω απ' τα σύνορά μας.

Το καραβάνι θα ξεκινήσει στις 6.30 το πρωί του Σαββάτου από το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων - στην οδό Ακαδημίας - και υπολογίζεται να φτάσει στο Βόλο γύρω στις 12 το μεσημέρι. Στο λιμάνι της πόλης ο Δημοκρατικός Σύλλογος Γυναικών Μαγνησίας - θέλοντας ν' ακουστεί δυνατότερα η φιλειρηνική φωνή των γυναικών - διοργανώνει αντιπολεμική εκδήλωση. Ακολούθως το καραβάνι ειρήνης της ΟΓΕ θα συνεχίσει την πορεία του και θα βρεθεί στις 7 μ.μ. της ίδιας μέρας στην πλατεία Ταχυδρομείου, στη Λάρισα, όπου θα γίνει σχετική εκδήλωση, αλλά και πορεία προς το δημαρχείο της πόλης. Τελικός προορισμός του καραβανιού θα είναι η Θεσσαλονίκη. Οι γυναίκες της ΟΓΕ θα φτάσουν στις 11 το πρωί της Κυριακής στον Λευκό Πύργο, όπου θα μιλήσει η πρόεδρος της Ομοσπονδίας Κ. Μπουντούρογλου, αλλά και εκπρόσωποι των γυναικείων συλλόγων απ' την ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης. Θα ακολουθήσει καλλιτεχνικό πρόγραμμα και αμέσως μετά θα πραγματοποιηθεί πορεία προς το λιμάνι της πόλης, που όλο αυτό το διάστημα έχει γίνει ορμητήριο των ΝΑΤΟικών σφαγέων. Να σημειωθεί πως στη Θεσσαλονίκη, εκτός απ' τις γυναίκες που θα ξεκινήσουν απ' την Αθήνα, θα φτάσουν δεκάδες πούλμαν απ' όλες τις περιοχές της Ελλάδας: Απ' τη Θράκη, τις Σέρρες, την Ηπειρο, τη Θεσσαλία, ακόμα και απ' την Πελοπόννησο.

"Θέλουμε να απαιτήσουμε με αυτόν τον τρόπο να σταματήσουν οι βομβαρδισμοί τώρα, να φύγουν όλα τα ξένα στρατεύματα απ' τα Βαλκάνια και να μη βγει ούτε ένας φαντάρος έξω απ' τα σύνορά μας", τονίζει η ΟΓΕ σε σχετική ανακοίνωσή της.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ