Πέμπτη 13 Μάη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ούτε μια μέρα χωρίς κινητοποίηση

Πληθαίνουν καθημερινά οι αντιδράσεις του λαού της Θεσσαλονίκης που απαιτεί να σταματήσει ο βρώμικος πόλεμος εναντίον της Γιουγκοσλαβίας και να απεμπλακεί η χώρα από τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς. Χτες βράδυ εκατοντάδες αγωνιζόμενοι πολίτες διαδήλωσαν την αντίθεσή τους στον πόλεμο και απαίτησαν να φύγει το ΝΑΤΟ από τα Βαλκάνια μέσα από εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν σε Καλαμαριά, Πολίχνη και Πεύκα Θεσσαλονίκης.

"Η ελπίδα είναι στην ειρήνη, την αλληλεγγύη, τη συμφιλίωση των λαών της Βαλκανικής", βροντοφώναξαν χτες βράδυ οι γυναίκες της Καλαμαριάς.Στη μεγάλη αντιπολεμική συγκέντρωση που οργάνωσαν οι γυναικείες οργανώσεις της Καλαμαριάς, υπό την αιγίδα του δήμου, στον κεντρικό πεζόδρομο της πόλης, συμμετείχε πλατιά ο λαός της περιοχής. Μια εκδήλωση πλαισιωμένη με θεατρικά και μουσικά δρώμενα, κατάφερε να εκφράσει την αγωνία μπροστά στη θηριωδία του ιμπεριαλιστικού πολέμου. Μίλησε ο δήμαρχος Χρ. Οικονομίδης και εκ μέρους των γυναικείων οργανώσεων η Χ. Παστελά,μέλος του ΔΣ της ΟΓΕ.

Οι γυναίκες, η νεολαία, μέσα από το ψήφισμα που ενέκριναν απαίτησαν να παραμείνει η Θεσσαλονίκη αιώνιο σταυροδρόμι φυλών, πολιτισμών, θρησκειών σε ειρηνική συνύπαρξη και όχι πύλη εισόδου στρατευμάτων πολέμου και παροχής διευκολύνσεων στους επιτιθέμενους. Τέλος καλούν τις Ελληνίδες μητέρες να φτιάξουν με τα σώματά τους έναν ακαταμάχητο φράχτη για να μην επιτρέψουν να γίνει η νεολαία βορά στους σφαγείς του βρώμικου πολέμου.

Με μια μεγάλη συναυλία στο πάρκο Κρύας Βρύσης με τη συμμετοχή τοπικών συγκροτημάτων της Πολίχνης, ο αγωνιζόμενος λαός της περιοχής έστειλε χτες βράδυ το δικό του μήνυμα αντίστασης. Η εκδήλωση οργανώθηκε από τους φορείς του δήμου.

Αντιπολεμική συγκέντρωση έγινε χτες και στα Πεύκα Θεσσαλονίκης, με πρωτοβουλία η Οργάνωσης Πεύκων του ΚΚΕ. Στη συγκέντρωση μίλησε ο Σ. Κωστόπουλος μέλος της Νομαρχιακής Επιτροπής της ΚΟΘ του ΚΚΕ, ο οποίος παρουσιάζοντας ορισμένα συμπεράσματα από το βρώμικο πόλεμο που διεξάγεται στη μεγάλη γειτονιά των Βαλκανίων, σημείωσε: "Ψεύδεται η κυβέρνηση ότι δήθεν δε συμμετέχει. Αποκαλύπτεται ο ρόλος του Ευρωκοινοβουλίου και της ΕΕ. Καταπατείται η εθνική κυριαρχία των κρατών από τους αυτόκλητους προστάτες δήθεν των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, δηλαδή της διεθνούς τρομοκρατίας ΗΠΑ - ΕΕ - ΝΑΤΟ".

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Αντίθετοι στην αποστολή Ελλήνων στρατιωτών στο Αφγανιστάν (2005-02-03 00:00:00.0)
Σήμερα η σύσκεψη της ΕΕΔΥΕ με τους μαζικούς φορείς (2004-03-12 00:00:00.0)
Κλείνει ο Δήμος με ομόφωνη απόφαση (2003-03-20 00:00:00.0)
Αντιπολεμικό συλλαλητήριο (2002-09-25 00:00:00.0)
Θα συνεχίσουμε τον αγώνα αντίστασης στα ιμπεριαλιστικά σχέδια (2000-02-24 00:00:00.0)
Με διαδήλωση και τραγούδι κόντρα στους ΝΑΤΟικούς σφαγείς (1999-04-02 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ