Πέμπτη 20 Μάρτη 2003 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΣΤΟΠ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΙΡΑΚ
ΠΕΙΡΑΙΑΣ
Κλείνει ο Δήμος με ομόφωνη απόφαση

Κάτω από την αγωνιστική πίεση του λαού του Πειραιά, χτες το απόγευμα το Δημοτικό Συμβούλιο του δήμου αποφάσισε ομόφωνα με την πρώτη πολεμική σειρήνα να κλείσουν όλες οι δημοτικές υπηρεσίες. Στην ίδια απόφαση προβλέπεται ότι σύσσωμο το Συμβούλιο θα συμμετέχει στις αντιπολεμικές κινητοποιήσεις όπως το συλλαλητήριο του Συντάγματος, ενώ κλήθηκαν να συμμετέχουν και όλοι οι εργαζόμενοι. Μάλιστα, ο δήμαρχος του Πειραιά Χρ. Αγραπίδης αναγκάστηκε να συμφωνήσει ότι πρόκειται για έναν πόλεμο εγκληματικό που θα έχει οδυνηρές επιπτώσεις όχι μόνο σε βάρος του λαού του Ιράκ, αλλά και γενικότερα.

Και ο Δήμος Κατερίνης

Κλειστές θα παραμείνουν σήμερα Πέμπτη όλες οι υπηρεσίες του Δήμου Κατερίνης, μετά από ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, να μη λειτουργήσει σήμερα ο Δήμος σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τον παράνομο πόλεμο των ΗΠΑ κατά του Ιράκ.

Η πρόταση για την απόφαση αυτή έγινε από τον δημοτικό σύμβουλο της Δημοτικής Αγωνιστικής Κίνησης, Σάββα Σιδηρόπουλο.

Στη διάρκεια της απεργίας των δημοτικών υπηρεσιών, ο Δήμος θα οργανώσει τις πρωινές ώρες συναυλία ειρήνης με το Μουσικό Λύκειο της πόλης, μπροστά στο Δημαρχείο.

Σε αντίστοιχες κινητοποιήσεις προσανατολίζονται και άλλοι Δήμοι και Κοινότητες της περιοχής. Στη Θεσσαλονίκη ο Δήμος Αγίου Παύλου θα ανοίξει το δημαρχείο με την έναρξη του πολέμου και θα καλέσει σε παγκινητοποίηση τους Δημότες, επίσης και ο Δήμος Καλαμαριάς και η κοινότητα Πεύκων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ