Πέμπτη 20 Μάρτη 2003 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
Δε θα επιτρέψουμε τη σφαγή!

Η Ιστορία δε γράφεται με τις επιθυμίες των φονιάδων των λαών. Τυχόν σφαγή του ιρακινού λαού θα γυρίσει μπούμερανγκ στους αρχιδολοφόνους και τα «αυτοκρατορικά» τους σχέδια θα πνιγούν στο αίμα των αθώων

Του Γ. Ιωάννου από το «Εθνος»
Του Γ. Ιωάννου από το «Εθνος»
Ο «σύντομος» και «αποτελεσματικός» πόλεμος, στον οποίο ποντάρουν τα αρπακτικά των διεθνών χρηματιστηρίων και εύχονται προκαλώντας ανατριχίλα και αποτροπιασμό οι «ειρηνόφιλες» ηγεσίες ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, παρουσιάζεται ως το πιθανότερο σενάριο αλλά απηχεί περισσότερο την επιθυμία των θερμοκέφαλων της Ουάσιγκτον. Τα σχέδια των Αμερικανών εξυπηρετούνται καλύτερα αν επιτύχουν μια «γρήγορη» εισβολή και κατοχή του Ιράκ. Μια τέτοια «νίκη» θα μεγαλώσει τον αριθμό των «προθύμων» συμμάχων τους, θα αποθαρρύνει τους «αμφισβητίες» παραδοσιακούς συμμάχους, θα στείλει γενικότερο μήνυμα στους λαούς ότι δεν υπάρχει περιθώριο για αντίσταση αλλά μόνο για υποταγή στην Pax Americana.

Ο Λευκός Οίκος δεν κρύβει ότι μετά από έναν τέτοιο «νικηφόρο» πόλεμο, Γαλλία, Γερμανία και Ρωσία θα σπεύσουν να πάρουν ό,τι τους δώσουν από τα λάφυρα και γενικότερα θα περιοριστούν στην όποια μοιρασιά κάνουν οι ηγεμόνες του πλανήτη. Επειδή, λοιπόν, το αμερικανικό Πεντάγωνο έχει δημιουργήσει τέτοιες «προσδοκίες», περίπου ότι θα κάνει περίπατο μέχρι τη Βαγδάτη, είναι εξαιρετικά πιθανό να κάνει πράξη την εφιαλτική απειλή του αρχηγού των αμερικανικών Ενόπλων Δυνάμεων, Ρ. Μάγιερς, ότι «θα χρησιμοποιήσουμε οποιοδήποτε όπλο μπορούμε». Δε θα διστάσουν, δηλαδή, να μετατρέψουν σε σωρό ερειπίων τις ιρακινές πόλεις και να προκαλέσουν μια νέα γενοκτονία του ιρακινού λαού, χρησιμοποιώντας ακόμα και πυρηνικά όπλα.

Στη Βαγδάτη οι ΗΠΑ «παίζουν» την παγκόσμια ηγεμονία τους και γι' αυτό στα ερείπιά της και στο αίμα του ιρακινού λαού θέλουν να στήσουν ένα «φωτεινό» πυλώνα της. Η Ιστορία, όμως, δε γράφεται με τις επιθυμίες των φονιάδων των λαών. Τυχόν σφαγή του ιρακινού λαού θα γυρίσει μπούμερανγκ στους αρχιδολοφόνους και τα «αυτοκρατορικά» τους σχέδια θα πνιγούν στο αίμα των αθώων. Οι λαοί γνωρίζουν τον εχθρό, δεν τον φοβούνται και θα κόψουν σύριζα το χέρι των δολοφόνων!


ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ
Παναγιώτης ΚΑΚΑΛΗΣ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ