Πέμπτη 20 Μάρτη 2003 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΣΤΟΠ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΙΡΑΚ
ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΕΙΡΗΝΗΣ
Καταδικάστε αυτούς που εξαπολύουν τον πόλεμο

Επιδόθηκε στη Γενεύη επιστολή του ΠΣΕ προς τους εκπροσώπους των κυβερνήσεων και στις Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις

Ακόμα μια σημαντική πρωτοβουλία έστω και αυτή την ύστατη στιγμή πήρε το Παγκόσμιο Συμβούλιο Ειρήνης, προκειμένου να αποτραπεί ο πόλεμος εναντίον του Ιράκ. Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια της 59ης Συνόδου της Επιτροπής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ, που ξεκίνησε χτες στη Γενεύη, ο Εκτελεστικός Γραμματέας του ΠΣΕ, Θανάσης Παφίλης, που πήρε μέρος στις εργασίες της Συνόδου, παρέδωσε επιστολή του ΠΣΕ προς τους εκπροσώπους των κυβερνήσεων και τις Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις, καλώντας να προχωρήσουν σε καταδίκη και σταμάτημα του ιμπεριαλιστικού πολέμου κατά του Ιράκ.

Στο κείμενο της επιστολής, ανάμεσα στ' άλλα σημειώνεται πως «το ΠΣΕ απευθύνεται σε όλους όσοι συμμετέχουν στη Σύνοδο για τα ανθρώπινα δικαιώματα, στους εκπροσώπους των κυβερνήσεων μελών του ΟΗΕ, στις Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις και στους οργανισμούς και τους καλεί να πάρουν υπόψη τους την παγκόσμια κατακραυγή των λαών κατά του πολέμου.

Είναι πλέον σαφές για ολόκληρη την ανθρωπότητα πως ο πόλεμος που εξαπολύουν οι ΗΠΑ και η Μ. Βρετανία έχει σαν στόχο τα πετρέλαια και την παγκόσμια κυριαρχία και σαφώς παραβιάζει τις καταστατικές αρχές του ΟΗΕ. Είναι ένας άδικος και επιθετικός πόλεμος. Εξάλλου φαίνεται πως αποτελεί και την απαρχή σειράς νέων πολέμων που πρόκειται να εξαπολυθούν από τις ΗΠΑ και τους συμμάχους της, με απρόβλεπτες συνέπειες για το σύνολο της ανθρωπότητας.

Το ΠΣΕ απευθύνεται σε όλους εσάς που συμμετέχετε στη Σύνοδο για τα ανθρώπινα δικαιώματα και σας καλεί να καταδικάσετε αυτούς που εξαπολύουν τον πόλεμο και να απαιτήσετε να σταματήσει αμέσως.

Αυτό αποτελεί επιταγή των λαών και αυτονόητη υποχρέωση για όλους όσοι υπερασπίζονται τα ανθρώπινα δικαιώματα. Καλούμε ιδιαίτερα τις Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις να εντείνουν την κινητοποίηση των λαών κατά του πολέμου».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ