Πέμπτη 20 Μάρτη 2003 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Εκδήλωση με θέμα «Γυναίκες στην Ειρήνη και στον Πόλεμο»

«Την πρώτη μέρα της επίθεσης να βγούμε όλοι στους δρόμους. Να κλείσουν εργοστάσια, υπηρεσίες, μαγαζιά, γραφεία, σχολεία. Παντού διαδηλώσεις και απεργίες. Συναγερμός κατά του πολέμου», με αυτά τα λόγια η Αιμιλία Αγκαβανάκη, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, έκλεισε την παρέμβασή της στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε προχτές βράδυ στη Θεσσαλονίκη με θέμα «Γυναίκες στην ειρήνη και στον πόλεμο».

Νωρίτερα σημείωσε πως «το οργανωμένο μαχητικό γυναικείο κίνημα έχει σημαντικό ρόλο να παίξει. Μπορεί σε συνεργασία με τα άλλα μαζικά κινήματα να βάλει πλάτη για ν' αναπτυχθεί ο αντιιμπεριαλιστικός - αντιμονοπωλιακός αγώνας. Ενας αγώνας που μπορεί να φέρει ριζικές αλλαγές σε όφελος της μεγάλης πλειοψηφίας του λαού. Αυτός ο αγώνας μπορεί να αποτρέψει τους πολέμους και να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για την κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση, το σοσιαλισμό».

Στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης, μίλησαν επίσης η Χρύσα Αράπογλου, μέλος της ΚΕ του ΠΑΣΟΚ, η Πηνελόπη Ράλη, μέλος της ΚΕ της ΝΔ και η Αννα Φιλίνη, μέλος της ΚΕ του ΣΥΝ. Χαιρετισμό απηύθυνε ο πρόεδρος του ΕΚΘ Ν. Γιαννόπουλος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ