Πέμπτη 20 Μάρτη 2003 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΣΤΟΠ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΙΡΑΚ
«ΚΟΜΜΟΥΝΙΣTIΚΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ»
Απειλή για όλους τους λαούς

Η «Κομμουνιστική Ανανέωση», σε ανακοίνωσή της για τον πόλεμο στο Ιράκ, υπογραμμίζει τα παρακάτω:

«Ο πόλεμος εναντίον του Ιράκ που, σε λίγες μόνο ώρες, θα πραγματοποιηθεί από τις ΗΠΑ και τους υποτελείς συμμάχους τους, Aγγλους και Ισπανούς, αποτελεί ουσιαστικά την έναρξη ενός παγκόσμιου πολέμου χωρίς αρχές και όρια, που απειλεί όλους τους λαούς και τα έθνη.

Η νέα πολεμική επιδρομή, συνέχεια των πολέμων του Κόλπου, της Γιουγκοσλαβίας και του Αφγανιστάν, δεν αποτελεί απλώς μιαν όξυνση ενός "περιφερειακού προβλήματος", αλλά μια σοβαρή στροφή στην παγκόσμια πολιτική που φέρνει ολόκληρη την ανθρωπότητα στο έλεος της απόλυτης και ασύδοτης βαρβαρότητας, καταργώντας όλα όσα με αγώνες και με άφθονο αίμα κατέκτησαν οι λαοί του κόσμου στην ιστορική τους διαδρομή.

Καταδικάζουμε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο τον πόλεμο αυτόν και παλεύουμε για να ηττηθούν πολιτικά οι αρπακτικοί κύκλοι του διεθνούς κεφαλαίου που τον επιβάλλουν, για να σταματήσουμε τη φονική πολεμική μηχανή κατά του λαού του Ιράκ, να αποτρέψουμε μια νέα αιματοχυσία και το διαμελισμό της χώρας του, γιατί ο πόλεμος αυτός απειλεί την ειρήνη και την ασφάλεια των λαών σε όλο τον κόσμο περιλαμβανομένων και των ΗΠΑ.

Καταγγέλλουμε τη γνωστή διγλωσσία της ελληνικής κυβέρνησης που προσπαθεί πάλι να πείσει για τη μη συμμετοχή της σ' αυτόν τον πόλεμο και από την άλλη "σέβεται" τις συμφωνίες υποταγής με τις ΗΠΑ, παρέχοντας κάθε δυνατή «διευκόλυνση» σ' έναν ακόμα βρώμικο πόλεμο.

Καλούμε τις οργανώσεις των εργαζομένων, των αγροτών, των επαγγελματοβιοτεχνών και των εμπόρων να προκηρύξουν με την έναρξη του πολέμου γενική απεργία και όλος ο λαός να ξεχυθεί στους δρόμους.

Για να κλείσουν οι βάσεις των ΗΠΑ στη χώρα μας, για να απαγορευθεί η χρήση του ελληνικού εναέριου χώρου, για να επιστρέψουν οι φρεγάτες από τον Περσικό και οι Ενοπλες Δυνάμεις που βρίσκονται εκτός της χώρας, και ταυτόχρονα να πάρουν πρωτοβουλίες για αντίστοιχες διεθνείς κινητοποιήσεις.

Η πάλη και η αλληλεγγύη των εργαζομένων και των λαών μπορεί να φέρει την ειρήνη στον κόσμο».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Κινητοποίηση των λαών όλου του κόσμου ενάντια στα νέα ιμπεριαλιστικά σχέδια(2003-07-05 00:00:00.0)
Παγκόσμια κινητοποίηση(2003-04-06 00:00:00.0)
«Η ελπίδα στην αντίσταση»(2003-03-21 00:00:00.0)
Κλείνουν μαγαζιά την πρώτη μέρα του πολέμου(2003-03-08 00:00:00.0)
Διεθνής ο αντίκτυπος του σημερινού συλλαλητηρίου(2003-02-15 00:00:00.0)
«Stop στον επιθετικό πόλεμο κατά του Ιράκ»(2003-02-09 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ