Σάββατο 8 Μάρτη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΣΤΟΠ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΙΡΑΚ
ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ - ΒΙΟΤΕΧΝΕΣ - ΕΜΠΟΡΟΙ
Κλείνουν μαγαζιά την πρώτη μέρα του πολέμου

Αντιπολεμική κινητοποίηση των ΕΒΕ αποφάσισε η ΓΣΕΒΕΕ

Συντονίζοντας τη δράση τους με δεκάδες εργατικά σωματεία και άλλες οργανώσεις εργαζομένων, η Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Ελλάδας (ΓΣΕΒΕΕ), που συνεδρίασε το προηγούμενο Σάββατο αποφάσισε πανελλαδικό αντιπολεμικό κλείσιμο επιχειρήσεων την πρώτη ημέρα του πολέμου των ΗΠΑ και των συμμάχων τους ενάντια στο λαό του Ιράκ. Συγκεκριμένα, όπως ανακοίνωσε η ΓΣΕΒΕΕ:

«Το προεδρείο της ΓΣΕΒΕΕ, αφού επιβεβαίωσε την ορθότητα της πολιτικής που ακολουθεί η ΓΣΕΒΕΕ κατά του πολέμου γενικά και της επικείμενης πολεμικής επίθεσης των ΗΠΑ κατά του Ιράκ ειδικά, αποφάσισε:

  • Με την πεποίθηση ότι ο πόλεμος μπορεί να αποτραπεί, καλούμε τους ΕΒΕ να ενώσουν τη φωνή τους μαζί με όλο τον ελληνικό λαό κατά του πολέμου.
  • Σε περίπτωση έναρξης του πολέμου το προεδρείο αποφάσισε πανελλαδικό κλείσιμο όλων των καταστημάτων και βιοτεχνιών την πρώτη μέρα του πολέμου σε ένδειξη διαμαρτυρίας και αντίθεσης στον επιθετικό και άδικο πόλεμο.
  • Ολες οι Ομοσπονδίες, τα πρωτοβάθμια σωματεία και οι ΕΒΕ καλούνται αμέσως να δράσουν και να οργανώσουν το αντιπολεμικό κλείσιμο, την πρώτη μέρα του πολέμου και τις άλλες αντιπολεμικές εκδηλώσεις.
  • Το προεδρείο επαναλαμβάνει ότι αυτός ο πόλεμος θα είναι ένας άδικος επιθετικός ιμπεριαλιστικός πόλεμος για την αναδιανομή του παγκόσμιου πλούτου και των ενεργειακών αποθεμάτων και βρίσκει αντίθετο τον ελληνικό λαό και όλους τους λαούς του κόσμου. Οι επιπτώσεις ενός τέτοιου πολέμου, ειδικά για τις ΜΜΕ θα είναι τραγικές. Πολλοί κλάδοι, όπως π.χ. ο τουρισμός, λαϊκή τέχνη κ.ά. θα πληγούν άμεσα. Γενικότερα θα πληγεί και όλη η ελληνική οικονομία.
  • Το προεδρείο καλεί και πάλι την κυβέρνηση να ταχτεί ξεκάθαρα κατά του πολέμου, με όποιον μανδύα και δικαιολογία κι αν γίνει, να χρησιμοποιήσει την Προεδρία της ΕΕ σε αντιπολεμική κατεύθυνση, να μην παράσχει καμία διευκόλυνση στους επιτιθέμενους και να αποχωρίσουν όλες οι δυνάμεις της χώρας που άμεσα ή έμμεσα συμμετέχουν στην πολεμική προετοιμασία κατά του Ιράκ.
  • Η ΓΣΕΒΕΕ χαιρετίζει τη σθεναρή αντιπολεμική στάση των ΕΒΕ και του ελληνικού λαού και δηλώνει αταλάντευτα προσηλωμένη στο ιδανικό της ειρήνης κατά του πολέμου».

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ