Πέμπτη 20 Μάρτη 2003 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Ο βασικός στόχος τους

Με πολλές χιλιάδες, «έξυπνες» και μη, βόμβες θα «γαζώσουν» το Ιράκ - ίσως, να έχουν αρχίσει την ώρα που διαβάζονται αυτές οι γραμμές - τα αμερικανικά και βρετανικά πολεμικά αεροπλάνα, τα πρώτα εικοσιτετράωρα του νέου ιμπεριαλιστικού πολέμου. Το ίδιο θα κάνουν και τα πολεμικά πλοία των εισβολέων, βομβαρδίζοντας την πολύπαθη αυτή χώρα με μεγάλο αριθμό πυραύλων «Κρουζ» και «Τόμαχοκ». Τουλάχιστον, τριπλάσιος θα είναι ο αριθμός των βομβών και πυραύλων απ' ό,τι στον πρώτο πόλεμο του Κόλπου, το 1991, ενώ η ισχύς τους θα είναι ακόμη μεγαλύτερη, σημειώνουν οι ειδικοί.

Κι αν αναρωτιέστε, γιατί θα γίνουν οι πρωτοφανείς αυτοί βομβαρδισμοί, όταν οι πάντες παραδέχονται ότι η στρατιωτική υπεροπλία των ιμπεριαλιστών εισβολέων είναι ασυγκρίτως μεγαλύτερη των αδύνατων ιρακινών Ενόπλων Δυνάμεων, η απάντηση είναι απλή. Ο βασικός και κύριος στόχος τους δεν είναι ο ιρακινός στρατός και οι όποιες αμυντικές υποδομές του, αλλά ο ιρακινός λαός. Αυτόν κυρίως φοβούνται οι εισβολείς και γι' αυτό επιδιώκουν τον εκφοβισμό και την κατατρομοκράτησή του, πριν ξεκινήσουν οι χερσαίες πολεμικές επιχειρήσεις. Αλλωστε, τον ίδιο ακριβώς στόχο έχει και ο πολύμορφος ψυχολογικός πόλεμος, που ξεδιπλώνεται πολύ καιρό τώρα, ενώ τα ίδια έγιναν και με τον πόλεμο στη Γιουγκοσλαβία.

Αυτή είναι η αλήθεια και ο... όψιμος πόνος των Τζ. Μπους και Τ. Μπλερ για τον ιρακινό λαό, δεν μπορούν να κρύψουν το πραγματικό και αποκρουστικό πρόσωπο της βάρβαρης και τρομοκρατικής πολιτικής του σύγχρονου ιμπεριαλισμού.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ