Σάββατο 15 Φλεβάρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΣΤΟΠ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΙΡΑΚ
Διεθνής ο αντίκτυπος του σημερινού συλλαλητηρίου

Χαιρετιστήρια μηνύματα προς την ΕΕΔΥΕ έστειλαν το Διεθνές Κέντρο Δράσης (IAC-ΗΠΑ) και η Εθνική Επιτροπή του ΚΚ ΗΠΑ

Με την ευκαιρία του σημερινού αντιπολεμικού συλλαλητηρίου, το Διεθνές Κέντρο Δράσης (IAC-ΗΠΑ) και η Εθνική Επιτροπή του ΚΚ ΗΠΑ απέστειλαν στην Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη (ΕΕΔΥΕ) τους χαιρετισμούς που ακολουθούν, εκφράζοντας την αλληλεγγύη και συμπαράστασή τους στον αγώνα του ελληνικού φιλειρηνικού κινήματος ενάντια στον επερχόμενο πόλεμο των ΗΠΑ κατά του Ιράκ.

To International Action Center στέλνει θερμούς χαιρετισμούς και εκφράζει την αλληλεγγύη του αντιπολεμικού κινήματος των Ηνωμένων Πολιτειών «στα αδέρφια μας στην Ελλάδα που αντιστέκονται στην προσπάθεια του αμερικάνικου και βρετανικού ιμπεριαλισμού να εξαπολύσουν πόλεμο κατά του Ιράκ.

Το 1999, όταν στον υπόλοιπο κόσμο τηρούσαν σιγήν ιχθύος, οι εργαζόμενοι και η νεολαία της Ελλάδας έκαναν αντιπολεμικό αγώνα κατά της αμερικανοΝΑΤΟικής επίθεσης στη Γιουγκοσλαβία.

Τότε φίλοι μας Ελληνες, εσείς όχι μόνο διαμαρτυρηθήκατε γι' αυτόν τον επιθετικό και αρπακτικό πόλεμο, αλλά αντισταθήκατε προβάλλοντας εμπόδια στην πολεμική μηχανή. Τις μέρες εκείνες, εμείς, εδώ στις ΗΠΑ που αντιτασσόμασταν στον πόλεμο κατά της Γιουγκοσλαβίας, αντλούσαμε κουράγιο και έμπνευση από τις δυναμικές και θαρραλέες κινητοποιήσεις του αντιπολεμικού κινήματος της Ελλάδας.

Σήμερα, ο αμερικανικός ιμπεριαλισμός και οι συνέταιροί τους στη Βρετανία φαίνεται πως κλείνουν τα μάτια μπροστά στην επιθυμία του κόσμου που έχει ξεσηκωθεί. Στις 15 Φλεβάρη, εκατομμύρια άνθρωποι, σε 75 χώρες κινητοποιούνται, στη μεγαλύτερη αντιπολεμική διαδήλωση που έχει γίνει ποτέ, λέγοντας ΟΧΙ στην επιθετικότητα του αμερικανικού Πενταγώνου. Εμπνεόμαστε ξανά από σας, τους Ελληνες εργαζόμενους και σας λέμε πως αποτελείτε παράδειγμα αγώνα για το πώς πρέπει να παλεύουμε, ώστε να σταματήσουμε την ιμπεριαλιστική πολεμική μηχανή»!

Χαιρετιστήριο του ΚΚ ΗΠΑ

Στο μήνυμά της η Εθνική Επιτροπή του ΚΚ ΗΠΑ σημειώνει τα παρακάτω:

«Προς την Επιτροπή για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη και όλους τους συμμετέχοντες στην αντιπολεμική διαδήλωση στην Αθήνα, 15 Φλεβάρη, 2003

Παρακαλούμε δεχτείτε θερμούς συντροφικούς χαιρετισμούς και συγχαρητήρια από την καρδιά μας που στέλνουμε εκ μέρους του ΚΚ ΗΠΑ σε όλους τους αντιπολεμικούς διαδηλωτές που συναντιούνται σήμερα στην Αθήνα και σε όλη την Ελλάδα.

Οι αντιπολεμικές διαδηλώσεις μας σ' όλο τον κόσμο πραγματοποιούνται σε μια περίοδο μεγάλης κρίσης, όπου οι πιο επιθετικοί τομείς του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού προετοιμάζονται να επιτεθούν στο Ιράκ, παρά τη μαζική αντίθεση που αυξάνεται εκθετικά στη χώρα μας και διεθνώς. Αυτό το δίχως προηγούμενο διεθνές κίνημα των λαών έχει ήδη αναγκάσει την κυβέρνηση Μπους να καθυστερήσει το επιδιωκόμενο χτύπημα.

Οι σημερινές διαδηλώσεις σε χιλιάδες κοινότητες διασχίζουν απ' άκρη σ' άκρη τον κόσμο και η συνεχής μας κινητοποίηση με ακόμη πιο αποφασιστικές διαμαρτυρίες μπορεί να απομακρύνει την τρομερή μάστιγα του πολέμου.

Το ΚΚ ΗΠΑ είναι περήφανο να στέκεται μαζί σας μεταξύ των ταχύτατα αναπτυσσόμενων δυνάμεων στο παγκόσμιο κίνημα ειρήνης, καθώς δουλεύουμε μαζί για να αποτρέψουμε τις φρικτές συνέπειες του πολέμου για το λαό του Ιράκ, για όλη τη Μέση Ανατολή και τον κόσμο, και την καταστροφική του επίδραση στην ποιότητα ζωής των εργαζομένων.

Μαζί στην ογκούμενη πάλη ενάντια στον πόλεμο και για δημοκρατία, μπορούμε να κερδίσουμε έναν κόσμο κοινωνικής και οικονομικής δικαιοσύνης.

Με θερμούς συντροφικούς χαιρετισμούς

Εθνική Επιτροπή, ΚΚ ΗΠΑ».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ