Σάββατο 15 Φλεβάρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΣΤΟΠ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΙΡΑΚ
ΔΗΜΟΣ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ
Να βγει στους δρόμους ο λαός μας

Στα Προπύλαια και στην πορεία στη Βουλή και την αμερικάνικη πρεσβεία, καλεί με ομόφωνη απόφασή του το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Περιστερίου τους κατοίκους της περιοχής και γενικότερα το λαό του Λεκανοπεδίου.

Συγκεκριμένα μετά από συνεδρίαση των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου, που πραγματοποιήθηκε στις 13 Φλεβάρη, υπήρξε ομόφωνο ψήφισμα, στο οποίο υπογραμμίζεται:

«Η ανθρωπότητα βρίσκεται μπροστά σε έναν ιμπεριαλιστικό πόλεμο κατά του λαού του Ιράκ, που έχει στόχο τον έλεγχο των πετρελαίων, την κυριαρχία τους, την υποδούλωση και την κατοχή λαών και χωρών που δεν υποτάσσονται στις ΗΠΑ και το NATO.

Αυτοί καταργούν κάθε έννοια διεθνούς νομιμότητας, ανατρέπουν τις καταστατικές αρχές του ΟΗΕ και θέλουν να επιβάλουν το "δίκιο" του τρόμου και του ισχυρού. Διέλυσαν τη Γιουγκοσλαβία, επέβαλαν κατοχή, επιτέθηκαν στο Αφγανιστάν, επέβαλαν νέα κατοχή, ευλογούν τη σφαγή των Παλαιστινίων, νομιμοποιούν τη διχοτόμηση της Κύπρου και προετοιμάζουν νέους πολέμους κατά της Β. Κορέας, της Συρίας, του Ιράν, της Λιβύης και άλλων χωρών. Υιοθετούν τους προληπτικούς πολέμους, απειλούν ως και με χρήση πυρηνικών και, με απύθμενο θράσος, επικαλούνται τη διεθνή νομιμότητα. Αλλωστε οι ίδιοι οι Αμερικανοί και οι Γαλλοευρωπαίοι προμήθευαν τα χημικά του Σαντάμ ενάντια στο λαό των Κούρδων.

Η ΕΕ πήρε μέρος στη γιουγκοσλαβική σφαγή, συντάχθηκε με τις ΗΠΑ κατά του Αφγανιστάν.

Η ελληνική κυβέρνηση είναι προ των ευθυνών της με τη λειτουργία της βάσης της Σούδας και τις ελληνικές φρεγάτες που περιπολούν στον Περσικό Κόλπο.

Μόνο οι λαοί μπορούν να σταματήσουν τη νέα σφαγή, με την κινητοποίηση τους και την καταδίκη κυβερνήσεων και δυνάμεων που είτε συμφωνούν ανοιχτά, είτε αναζητούν προσχήματα, δικαιολογώντας τη συμμετοχή τους στο έγκλημα.

Αμεσα να διεκδικήσουμε:

- Οχι στον πόλεμο, με ή χωρίς απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ. Να σταματήσει το εμπάργκο του ΟΗΕ στο Ιράκ.

- Να σταματήσουν τώρα οι διευκολύνσεις στις ΗΠΑ και να επιστρέψουν οι ελληνικές φρεγάτες από τον Περσικό Κόλπο.

- Να κλείσει τώρα η βάση της Σούδας.

- Κάτω η νέα τάξη των ιμπεριαλιστών.

- Ζήτω η φιλία των λαών.

Η ανθρωπότητα ξεσηκώνεται. Ο λαός μας να βγει στους δρόμους, όπως έκανε και με τον πόλεμο κατά της Γιουγκοσλαβίας. ΟΛΟΙ ΣΤΑ ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ, ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΠΡΕΣΒΕΙΑ, ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 15 ΦΛΕΒΑΡΗ, 12 μ.μ.».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ