Σάββατο 15 Φλεβάρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΣΤΟΠ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΙΡΑΚ
Απαιτούμε να μην εμπλακούν οι χώρες μας

Κοινό ψήφισμα της Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδας και της Παγκύπριας Ομοσπονδίας Γυναικείων Οργανώσεων

«Ενώνουμε τη φωνή μας με τη φωνή των λαών του κόσμου, των γυναικών, της νεολαίας, των εργαζομένων, που διαδηλώνουν σήμερα σ' όλες τις πόλεις του πλανήτη, διατρανώνοντας την αντίθεσή τους στον άδικο ιμπεριαλιστικό πόλεμο, που ετοιμάζουν οι ΗΠΑ μαζί με τους Ευρωπαίους συμμάχους τους ενάντια στο λαό του Ιράκ». Αυτό τονίζουν, σε κοινό ψήφισμά τους, οι γυναίκες - μέλη της Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδας (ΟΓΕ) και της Παγκύπριας Ομοσπονδίας Γυναικείων Οργανώσεων (ΠΟΓΟ).

Οι βόμβες τους, συνεχίζουν στο ψήφισμά τους οι γυναίκες, είναι έτοιμες να σπείρουν το θάνατο, τη φτώχεια και τη δυστυχία, ν' αφήσουν παιδιά χωρίς τις μανάδες τους και μανάδες χωρίς τα παιδιά τους, να τρομοκρατήσουν με τα σύγχρονα όπλα τους όχι μόνον τον ιρακινό λαό, αλλά τους λαούς όλου του κόσμου.

Ξέρουμε καλά, επισημαίνουν σ' άλλο σημείο, ότι η πραγματική αιτία του πολέμου αυτού είναι ο έλεγχος πλουτοπαραγωγικών πηγών, όπως είναι το πετρέλαιο, και η γεωστρατηγική κυριαρχία σ' ολόκληρη την περιοχή της Μέσης Ανατολής. Το παζάρι μεταξύ των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων είναι σκληρό. Οι δήθεν επιφυλάξεις μερικών απ' αυτούς επιβεβαιώνουν τις αντιθέσεις τους για το μοίρασμα της λείας.

Εμείς, οι γυναίκες της Ελλάδας και της Κύπρου, υπογραμμίζουν αμέσως μετά, «συμμετέχοντας στο μεγάλο φιλειρηνικό αντιιμπεριαλιστικό κίνημα που αναπτύσσεται στις χώρες μας, αλλά και σ' ολόκληρο τον κόσμο βροντοφωνάζουμε ΟΧΙ στον πόλεμο κατά του ιρακινού λαού. Απαιτούμε από τις κυβερνήσεις των χωρών μας να μην εμπλακούν σ' αυτόν το βρώμικο πόλεμο με ή χωρίς απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ.

- Να μη χρησιμοποιηθεί καμιά ξένη βάση, όπως αυτή της Σούδας και οι βρετανικές βάσεις στην Κύπρο ως ορμητήριο για τα επιθετικά σχέδια των ΗΠΑ και των συμμάχων τους.

- Να σταματήσει άμεσα κάθε στρατιωτική διευκόλυνση στις ΗΠΑ και τη Βρετανία».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ