Σάββατο 15 Φλεβάρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΣΤΟΠ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΙΡΑΚ
ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ - ΖΑΚΥΝΘΟΣ - ΧΑΛΚΙΔΑ - ΑΙΓΙΟ
Ανοιξαν το χορό των συλλαλητηρίων

«ΟΧΙ στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο σε βάρος του λαού του Ιράκ» βροντοφώναξαν χτες χιλιάδες φίλοι της ειρήνης σε Κεφαλονιά, Ζάκυνθο, Χαλκίδα και Αίγιο, οι οποίοι κατέκλυσαν τους χώρους των συγκεντρώσεων που είχαν οριστεί κι έστειλαν μήνυμα ειρήνης ενώνοντας τις φωνές τους με αυτές των άλλων λαών του κόσμου.

-- Στην Κεφαλονιά, οι φιλειρηνιστές σε μια μαζική πορεία έδωσαν τη δική τους αντιπολεμική- αντιιμπεριαλιστική απάντηση στα πολεμοκάπηλα σχέδια που απεργάζονται οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους εναντίον του λαού του Ιράκ. Οι αγωνιστές της ειρήνης, που συμμετείχαν στο συλλαλητήριο, διατράνωσαν τη θέλησή τους για πανανθρώπινη ειρήνη και απαίτησαν τη ματαίωση της σχεδιαζόμενης επίθεσης των ιμπεριαλιστών εναντίον του λαού του Ιράκ.

-- Στη Ζάκυνθο, φωνή αντίστασης και καταδίκης εναντίον των ιμπεριαλιστών των ΗΠΑ και όσων συμπορεύονται μαζί τους ύψωσε ο λαός του νησιού σε ένα μαχητικό συλλαλητήριο, απαιτώντας παράλληλα τη μη εμπλοκή της χώρας. Οι κεντρικοί δρόμοι του νησιού σείστηκαν από αντιιμπεριαλιστικά συνθήματα.

-- Η Χαλκίδα και ο λαός της, σε μια από τις μεγαλύτερες αντιπολεμικές-αντιιμπεριαλιστικές διαδηλώσεις των τελευταίων ετών, ήταν απ' τους πρώτους που έστειλαν καθαρό το μήνυμα ενάντια στη «νέα τάξη πραγμάτων» και στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους. Εστειλαν μήνυμα και στην ελληνική κυβέρνηση για καμιά ανάμειξη της χώρας μας, καμία εμπλοκή, καμία συμμετοχή στον πόλεμο κατά του Ιράκ.

-- Με ανάλογο παλμό και πλήθος και ιδιαίτερη παρουσία της νεολαίας πορεύτηκαν στο Αίγιο εκατοντάδες φίλοι της ειρήνης. Η απαίτηση ήταν καθολική, «ΟΧΙ στον πόλεμο», «ΟΧΙ αίμα για το πετρέλαιο».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ