Σάββατο 15 Φλεβάρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΣΤΟΠ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΙΡΑΚ
ΧΟΛΑΡΓΟΣ
Μαθητικό «όχι» στον πόλεμο

Δυναμική πορεία χτες, στο υπουργείο Εθνικής Αμυνας

Eurokinissi

«Οχι» στον πόλεμο βροντοφώναξαν χτες το πρωί μαθητές από το Χολαργό, οι οποίοι με μια δυναμική και με ιδιαίτερο παλμό συγκέντρωση και πορεία απαίτησαν να σταματήσει η εμπλοκή της χώρας μας στο βρώμικο αυτό πόλεμο, εκφράζοντας συγχρόνως την αλληλεγγύη τους στο λαό του Ιράκ.

Η χτεσινή κινητοποίηση έγινε με πρωτοβουλία μαθητών από το 1ο, 2ο και 3ο ΕΛ Χολαργού καθώς και του 1ου ΕΛ Παπάγου. Οι μαθητές συγκεντρώθηκαν στο δημαρχείο του Χολαργού και στη συνέχεια με πορεία κατευθύνθηκαν από τη Μεσογείων προς το υπουργείο Εθνικής Αμυνας. «Φονιάδες των λαών Αμερικάνοι», «Ενας είναι ο εχθρός ο ιμπεριαλισμός», βροντοφώναζαν οι μαθητές καθ' όλη τη διάρκεια της πορείας, απαιτώντας συγχρόνως «Κανένας φαντάρος στην Ασία εμείς δεν πολεμάμε για ΗΠΑ και Αγγλία».

Στο μεταξύ οι μαθητές κατά τη διάρκεια της πορείας στη Μεσογείων μοίραζαν έντυπο υλικό στους περαστικούς εκφράζοντας την αντίθεσή τους στον πόλεμο κατά του Ιράκ. Στο υπουργείο Εθνικής Αμυνας, όπου κατέληξαν, επέδωσαν ψήφισμα με το οποίο ζητούσαν να μη συμμετέχει η Ελλάδα στον πόλεμο, να επιστρέψουν τα πολεμικά πλοία, αλλά και να μη χρησιμοποιηθεί το ελληνικό έδαφος για τα βρώμικα σχέδια των ιμπεριαλιστών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ