Σάββατο 15 Φλεβάρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΣΤΟΠ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΙΡΑΚ
Πικετοφορία ενημέρωσης

Πικετοφορία πραγματοποιήθηκε χτες στο κέντρο της Αθήνας, με σκοπό την καλύτερη ενημέρωση του αθηναϊκού λαού για το μεγάλο σημερινό αντιπολεμικό συλλαλητήριο στα Προπύλαια. Στην πικετοφορία συμμετείχαν μέλη της Ελληνικής Επιτροπής για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη, της Νεανικής Δράσης για την Ειρήνη και της «Δράση Θεσσαλονίκη 2003».

Σ' όλη τη διάρκεια της κινητοποίησης μοίραζαν το αντιπολεμικό υλικό της ΕΕΔΥΕ και καλούσαν σε δυναμικό «όχι» των λαών στον πόλεμο που ετοιμάζουν οι ΗΠΑ στο Ιράκ.

Οι νέοι φιλειρηνιστές έκαναν πορεία μέσω των οδών Σταδίου και Φιλελλήνων και κατέληξαν στη Λεωφόρο Αμαλίας στα γραφεία του ΟΗΕ που είχαν καταλάβει από το μεσημέρι συναγωνιστές τους. Στην κινητοποίηση συμμετείχαν ο Δ. Αρβανιτάκης και ο Δ. Γόντικας, μέλη του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

«Δεν είναι τρομοκράτες οι λαοί, είναι η νέα τάξη και οι Αμερικανοί» φώναζαν οι διαδηλωτές, ενώ δεν παρέλειψαν να αναφερθούν στους συνενόχους των ΗΠΑ, την Ευρωπαϊκή Ενωση,«ΝΑΤΟ και Βρυξέλλες φονιάδες των λαών, κάτω οι νέα τάξη των ιμπεριαλιστών».

«Κανένας φαντάρος στην Ασία, εμείς δεν πολεμάμε για ΗΠΑ - Γερμανία» απάντησαν στην κυβέρνηση και τις «παραχωρήσεις» που έχει κάνει στις ΗΠΑ για τον πόλεμο στο Ιράκ και απαίτησαν: «Καμιά συμμετοχή, καμία εμπλοκή, έξω οι βάσεις και οι Αμερικάνοι».

Η πικετοφορία αυτή εκτός από τον ενημερωτικό της χαρακτήρα εντάσσεται στις πολλές αντιπολεμικές κινήσεις και εκδηλώσεις που αποτέλεσαν ένα πρώτο μήνυμα πριν το μεγάλο αντιπολεμικό συλλαλητήριο σήμερα στα Προπύλαια. «Χρειάζεται να έχουμε όλοι στο νου μας πως ο πόλεμος γίνεται για οικονομικά και ιμπεριαλιστικά συμφέροντα. Απάντηση μπορούν να δώσουν μόνο οι λαοί με τους αγώνες τους», δήλωσε στο «Ρ» η Πόπη Κοζομπόλη, φοιτήτρια και μέλος της ΕΕΔΥΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ