Πέμπτη 13 Μάη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΓΡΙΝΙΟΥ
Καταγγέλλει το "μάθημα προσφυγιάς"

Επικίνδυνη και απαράδεκτη χαρακτηρίζει το Εργατικό Κέντρο Αγρινίου την ενέργεια του υπουργείου Παιδείας να κυκλοφορήσει στα δημοτικά σχολεία φυλλάδιο της Υπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ το οποίο, μέσα από ένα παιχνίδι, δίνει στους μικρούς μαθητές μαθήματα προσφυγιάς και επιβίωσης σε περίπτωση πολέμου.

"Πρόκειται για ενέργεια απαράδεκτη και επικίνδυνη που κινείται σε Αμερικάνικα πρότυπα και θέλει τους νέους φοβισμένους και υποταγμένους στα σχέδιά τους, άβουλα όργανά τους", σημειώνεται στην ανακοίνωση του ΕΚ Αγρινίου. "Παράλληλα, συνεχίζει, είναι ένα δείγμα κινδύνου για όλους εμάς και για μια ακόμα αποκάλυψη των σχεδίων των ιμπεριαλιστών για την περιοχή μας. Δηλαδή, ανεξάρτητα από το πότε και όταν τελειώσει ο πόλεμος στη Γιουγκοσλαβία, τα σχέδιά τους δε σταματούν εκεί, στόχο έχουν την ευρύτερη περιοχή και γι' αυτό προετοιμάζουν και ιδιαίτερα τη νεολαία".

Το ΕΚ Αγρινίου καλεί τους γονείς "να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να αντιδράσουν αποφασιστικά για να αποσυρθεί το απαράδεκτο αυτό φυλλάδιο, το οποίο σε τίποτα δεν έχει να κάνει με τη βοήθεια στους πρόσφυγες".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ