Πέμπτη 26 Νοέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΑΔΕΔΥ
Πλήρης διάλυση
  • Σχεδόν άδεια η αίθουσα του συνεδρίου
  • Την εκφυλιστική τακτική ΠΑΣΚ - ΔΑΚΕ - ΑΠ κατάγγειλε η ΕΣΑΚ Δημοσίου και αποχώρησε

Εικόνα πλήρους διάλυσης παρουσίαζε χτες, τρίτη μέρα των εργασιών, το 30ό Συνέδριο της ΑΔΕΔΥ, με τα πάρα πολλά άδεια καθίσματα, ακόμα και αυτών της απερχόμενης Εκτελεστικής Επιτροπής! Μια εικόνα που ήρθε να σφραγίσει την εκφυλιστική πορεία που ακολούθησε η Οργάνωση, με ευθύνη των ηγεσιών των ΠΑΣΚ - ΔΑΚΕ - "Αυτόνομης Παρέμβασης" (ΑΠ), όλο το προηγούμενο διάστημα. Μπροστά σε αυτή την κατάσταση, σε ένδειξη διαμαρτυρίας, αποχώρησαν απ' τις εργασίες του συνεδρίου, οι σύνεδροι της ΕΣΑΚ Δημοσίου.

Σε αντίθεση με την προχτεσινή πανηγυρική έναρξη του συνεδρίου και τη φιέστα που στήθηκε για την υποδοχή των κυβερνητικών στελεχών, χτες το πρωί οι εργασίες του - ομιλίες συνέδρων - ξεκίνησαν με αρκετή καθυστέρηση και με άδεια αίθουσα. Η κατάσταση αυτή συνεχιζόταν και εντεινόταν όσο περνούσε η ώρα, καθώς οι περισσότεροι σύνεδροι προτίμησαν είτε να απουσιάζουν παντελώς, είτε να στήνουν "πηγαδάκια" στους γύρω χώρους του ξενοδοχείου.

Ο Δ. Αγκαβανάκης,στέλεχος της ΕΣΑΚ, ανέβηκε στο βήμα και δήλωσε: "Με ευθύνη των ηγεσιών των άλλων παρατάξεων εκφυλίστηκε όχι μόνο πολιτικά, αλλά και οργανωτικά το συνέδριο, καθώς είναι παντελής η απουσία των αντιπροσώπων των παρατάξεων αυτών απ' την αίθουσα. Μη θέλοντας να συμπράξουμε σε αυτό τον εκφυλισμό αποχωρούμε. Εμείς σαν παράταξη θα συνεχίσουμε να δρούμε μέσα στους εργασιακούς χώρους και με τους εργαζόμενους μαζί θα καταβάλουμε κάθε προσπάθεια για την αναγέννηση, ανασύνταξη και ανασυγκρότηση του συνδικαλιστικού κινήματος". Αμέσως οι ΕΣΑΚίτες σύνεδροι αποχώρησαν.

Οι εργασίες συνεχίστηκαν μέχρι το μεσημέρι, με ελάχιστους συνέδρους που έπαιρναν το λόγο και μιλούσαν σε άδεια αίθουσα. Οι ομιλίες των περισσότερων κινήθηκαν στη λογική της συναίνεσης.

Κατά την επανάληψη των εργασιών το απόγευμα, οι σύνεδροι της ΕΣΑΚ Δημοσίου επανήλθαν, πρότειναν στο συνέδριο τη διακοπή των εργασιών για μια ώρα σήμερα και τη συμμετοχή όλων των συνέδρων στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στις 11.30 πμ στα Προπύλαια. Η πρόταση αυτή απορρίφθηκε απ' την ΠΑΣΚ, ενώ οι σύνεδροι της ΔΑΚΕ ψήφισαν λευκό. Μετά απ' αυτή την εξέλιξη οι ΕΣΑΚίτες σύνεδροι δήλωσαν πως η θέση τους βρίσκεται στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ