Πέμπτη 26 Νοέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ
Η κυβέρνηση ηθικός αυτουργός!

Σε ανακοίνωσή του, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ καταγγέλλει "το έγκλημα στη ΛΑΡΚΟ" και τονίζει: "Ο φριχτός θάνατος ενός ακόμη εργάτη, στη ΛΑΡΚΟ αυτή τη φορά, ήρθε να προσθέσει έναν επιπλέον κρίκο στην αιμάτινη αλυσίδα της καπιταλιστικής εκμετάλλευσης και ασυδοσίας. Ηρθε να επιβεβαιώσει τις απάνθρωπες συνθήκες εργασίας της εργατικής τάξης, του μεγαλύτερου θύματος των μονοπωλίων και της κυβερνητικής πολιτικής.

Χτες ήταν τέσσερις νεκροί ναυτικοί, που έχασαν τη ζωή τους στο βωμό της ΕΚΟ. Σήμερα είναι ο εργάτης της ΛΑΡΚΟ. Αύριο πόσοι και ποιοι;

Το ΚΚΕ καταγγέλλει την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, ως ηθικό αυτουργό του νέου εγκλήματος, που η αιτία του βρίσκεται στην εντατικοποίηση της εργασίας, στη δουλιά με το βούρδουλα που επιβάλλει η εργοδοσία (κρατική ή ιδιωτική), για να αυξηθούν τα κέρδη της. Αποδείχθηκε, για πολλοστή φορά, ότι η ζωή του εργάτη δεν έχει καμία αξία για τον κόσμο της "ελεύθερης αγοράς".

Το ΚΚΕ καταγγέλλει την εργοδοτική πλειοψηφία της ΓΣΕΕ, που αδιαφορεί πλήρως για τις συνθήκες εργασίας, μέσα στις οποίες μοχθεί η εργατική τάξη.

Το ΚΚΕ εκφράζει τα συλλυπητήριά του στην οικογένεια του αδικοχαμένου εργάτη. Καλεί τους εργαζόμενους της ΛΑΡΚΟ να τιμήσουν το νεκρό τους συνάδελφο, εντείνοντας τον αγώνα τους κατά του δήθεν εκσυγχρονισμού της ΛΑΡΚΟ, δηλαδή κατά του ξεπουλήματός της τελικά, συντονίζοντας τις προσπάθειές τους και με τους άλλους εργαζόμενους".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ