Πέμπτη 26 Νοέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Να ληφθούν μέτρα ασφαλείας

Δήλωση του προέδρου της Κοινότητας Λάρυμνας, Γ. Δάρα

Ο πρόεδρος της Κοινότητας Λάρυμνας Γιώργος Δάρας,ο οποίος δουλεύει 24 χρόνια στο εργοστάσιο της ΛΑΡΚΟ και έχει χάσει τον αδερφό του σε έκρηξη πριν 19 χρόνια, κατάγγειλε την έλλειψη μέτρων ασφάλειας και την εντατικοποίηση της εργασίας, μιλώντας στο "Ρ".

"Οταν αποφασίσεις να μπεις στο εργοστάσιο, πρέπει να έχεις τα μάτια σου δεκατέσσερα. Δεν ξέρεις από πού θα σου έρθει", τόνισε ο πρόεδρος της Κοινότητας, προσθέτοντας ότι το εργοστάσιο "είναι πολύ παλιό, δεν έχουν γίνει καθόλου επενδύσεις και χρειάζεται άμεσα να γίνουν επεμβάσεις στο εργοστάσιο και να ληφθούν μέτρα ασφαλείας".

Συμπλήρωσε επίσης ότι "υπάρχουν εργαζόμενοι σε μερικά τμήματα που αναγκάζονται να κάνουν δύο και τρεις δουλιές. Οταν το εργοστάσιο είναι επικίνδυνο και κάνεις πολλές δουλιές, είναι δυνατόν να μη συμβούν ατυχήματα; Δε φτάνει που κανένας εργαζόμενος από αυτούς που φεύγουν δεν αντικαθίσταται, θέλουν να διώξουν και άλλους 200. Μ' αυτό εξυπακούεται ότι θα έχουμε έξαρση των ατυχημάτων". Πονάει η ψυχή μου και - ειδικά μετά από αυτό το γεγονός - ως κοινότητα θα πιέσουμε, ώστε να ληφθούν μέτρα ασφαλείας στο εργοστάσιο. Δεν μπορούμε να μπαίνουμε στο εργοστάσιο και να είμαστε "με την πλάτη στον τοίχο"".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ