Πέμπτη 26 Νοέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Σύσκεψη για το ... "Εθνικό Σχέδιο"

Το νέο σχέδιο για την απασχόληση συζήτησαν χτες οι αρμόδιοι υπουργοί

Τη "βελτίωση" του λεγόμενου "Εθνικού Σχεδίου Δράσης για την Απασχόληση", το οποίο είναι ουσιαστικά μια αντεργατική ανακεφαλαίωση των πολιτικών της κυβέρνησης, για τις εργασιακές σχέσεις, την ανεργία, την επαγγελματική κατάρτιση, ενώ περιλαμβάνει βασικές κατευθυντήριες γραμμές για την πολιτική "ανάπτυξης", την Παιδεία και μια σειρά ακόμη τομείς, εξέτασαν χτες οι αρμόδιοι υπουργοί της κυβέρνησης.

Στη σχετική σύσκεψη, που έγινε στο υπουργείο Εθνικής Οικονομίας, συμμετείχαν οι υπουργοί Εθνικής Οικονομίας, Εργασίας, Ανάπτυξης, Παιδείας, Γεωργίας και ο οικονομικός σύμβουλος του πρωθυπουργού Τ. Γιαννίτσης.

Στη σύσκεψη συζητήθηκε η σύνταξη του νέου σχεδίου για το 1999, ενόψει και της κατάληξης του Κοινοτικού Σχεδίου Απασχόλησης, το οποίο θα συζητηθεί σε δυο συνόδους υπουργών, Εργασίας και Εθνικής Οικονομίας - Εργασίας, στις αρχές Δεκέμβρη. Σκοπός της κυβέρνησης φαίνεται να είναι η ένταση της πολιτικής της, καθώς θεωρεί το 1999 έτος "κρίσης" για την ένταξη της χώρας μας στην ΟΝΕ.

Ειδικότεροι στόχοι που εμφανίζεται να έχει η κυβέρνηση, αναφορικά με το νέο σχέδιο απασχόλησης, είναι να θέσει ακόμη πιο συγκεκριμένους στόχους και να εξετάσει εκ νέου τις ποσοστικοποιήσεις αυτών των στόχων. Οι στόχοι που περιλαμβάνονται στο εθνικό σχέδιο πρέπει να είναι αριθμητικοί, καθώς η ΚΟΜΙΣΙΟΝ εκτελεί αυστηρούς ελέγχους για την υλοποίηση των αντίστοιχων σχεδίων σε όλες τις χώρες της ΕΕ, καθώς και στη δική μας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ