Πέμπτη 26 Νοέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
"Καταδικάστε αυτή την πολιτική"

Να αντισταθούν στην πολιτική που αφαιρεί τη ζωή τους, καλεί τους εργαζόμενους η Νομαρχιακή Επιτροπή Φθιώτιδας του ΚΚΕ,τονίζοντας: "Ενας ακόμα εργάτης ποτίζει με το αίμα του την επιχείρηση της ΛΑΡΚΟ. Ενας ακόμα εργάτης μόνος του πεθαίνει, γιατί δεν υπήρχε δίπλα του κανένας να τον βοηθήσει. Η εντατικοποίηση της εργασίας, να βγει δηλαδή η παραγωγή με όσο το δυνατό λιγότερους εργάτες, αυτό που ακούμε συνέχεια από τα χείλια των υπευθύνων, υπουργών και κάθε είδους ειδημόνων της οικονομίας, σαν "συμπίεση του εργασιακού κόστους", καταλήγει στα θανατηφόρα εργατικά ατυχήματα. Πόσες εξαγγελίες έχουμε ακούσει για την υγιεινή και ασφάλεια στους χώρους δουλιάς, που δεν έχουν υλοποιηθεί ποτέ, αφού ποτέ οι αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες δεν έκαναν τον κόπο να ελέγξουν τις εγκαταστάσεις στους χώρους εργασίας".

Η ΝΕ Φθιώτιδας, επισημαίνει ακόμη ότι υπεύθυνοι για το δυστύχημα είναι: ο καπιταλισμός ή κατά τους "εκσυγχρονιστές", η οικονομία της ελεύθερης αγοράς. Η πολιτική που αντιμετωπίζει τους εργαζόμενους ως αναλώσιμο υλικό στο βωμό του κέρδους των επιχειρήσεων. Με την εντατικοποίηση της εργασίας. Την κατάργηση του 8ωρου. Την επιβολή εργασιακών σχέσεων όπως συμφέρει τον κάθε εργοδότη. Αυτό ακριβώς απαιτεί η Λευκή Βίβλος της Ευρωπαϊκής Ενωσης, που με περίσσιο ζήλο υλοποιεί η κυβέρνηση και δυστυχώς αποδέχονται και στηρίζουν τοπικοί παράγοντες, αιρετοί και μη, και συνδικαλιστές.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους να αντισταθούν και να καταδικάσουν την πολιτική που τους αφαιρεί την εργασία, ακόμη και τη ζωή τους".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ