Πέμπτη 26 Νοέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Μαζικά στην απεργία

Κάλεσμα του Εργατικού Κέντρου Λέσβου

Να καλέσει τους εργαζόμενους σε μαζική συμμετοχή στην πανελλαδική απεργία στις 15 Δεκέμβρη αποφάσισε το Παλλεσβιακό Εργατικό Κέντρο,το οποίο καλεί τα Διοικητικά Συμβούλια όλων των Σωματείων του νησιού σε σύσκεψη,την Τετάρτη, 2/12, στις 6μμ, στο Εργατικό Κέντρο, έτσι ώστε από κοινού να καθορίσουν το πρόγραμμα δράσης για την επιτυχία της απεργίας, αλλά και τις μετέπειτα αγωνιστικές πρωτοβουλίες.

Το Εργατικό Κέντρο καλεί ακόμα τα σωματεία άμεσα να συνεδριάσουν και να καλέσουν γενικές συνελεύσεις, ώστε να ενημερωθούν οι εργαζόμενοι και να εργαστούν για την επιτυχία της απεργίας.

Το ΠΕΚ χαρακτηρίζει σε ανακοίνωσή του "χλομό" το διεκδικητικό πλαίσιο της ΓΣΕΕ και προβάλλει τα δικά του αιτήματα, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονται και τα παρακάτω: Σταθερό ημερήσιο ωράριο, 35ωρο - 7ωρο - 5ήμερο, με αύξηση αποδοχών και κοινωνικοασφαλιστικών δικαιωμάτων. Σταμάτημα των απολύσεων. Μέτρα για την προστασία των ανέργων. Επαναδιαπραγμάτευση της ΕΓΣΣΕ. Καταβολή διορθωτικής αύξησης. Συντάξεις ίσες με τα 20 ΗΑΕ. Κατάργηση των αντιασφαλιστικών νόμων. Λήψη μέτρων για φορολογική ελάφρυνση μισθωτών και συνταξιούχων. Τιμαριθμοποίηση φορολογικής κλίμακας. Αύξηση των δαπανών για παιδεία - υγεία και πρόνοια. Σταμάτημα του ξεπουλήματος της δημόσιας περιουσίας. Απόσυρση της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ από τον "κοινωνικό διάλογο". Κατάργηση του ταμείου εργατοπατέρων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ