Τρίτη 21 Δεκέμβρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΣΑΚ - ΔΗΜΟΣΙΟΥ
Βαθιά, ταξική, αντιλαϊκή τροχιά

Καταγγέλλει το νέο προϋπολογισμό και καλεί σε αγώνα για ανάκτηση των χαμένων και νέες κατακτήσεις

«Ο Γενικός Κρατικός Προϋπολογισμός για το 2000 που κατέθεσε η κυβέρνηση στη Βουλή, κινείται και ως προς τα έσοδα και ως προς τις δαπάνες του, σε βαθιά ταξική αντιλαϊκή τροχιά και αποτελεί ένα συμπληρωματικό μηχανισμό αναδιανομής του πλούτου που δημιουργούν οι εργαζόμενοι, σε βάρος τους και σε όφελος του μεγάλου κεφαλαίου», τονίζει σε ανακοίνωσή της η ΕΣΑΚ - Δημοσίου, με αφορμή τη συζήτηση του προϋπολογισμού στη Βουλή. Παράλληλα, καλεί τους εργαζόμενους μέσα από τους αγώνες τους να ανακτήσουν τα χαμένα και να κατακτήσουν σύγχρονα δικαιώματα, αντίστοιχα με τις αυξημένες σύγχρονες ανάγκες τους.

Οπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση, «είναι αδήριτη ανάγκη να υψωθεί το ταξικό μέτωπο των αγώνων όλων των εργαζομένων που θα παρασύρουν και θα ανατρέψουν αυτές τις πολιτικές και τους πολιτικοσυνδικαλιστικούς φορείς τους», που στηρίζουν τον νέο Γενικό Κρατικό Προϋπολογισμό.

Η ΕΣΑΚ - Δημοσίου επισημαίνει ότι «μέσα από την άμεση και την κατά 7% αυξημένη - κατ' εξοχήν αντιλαϊκή - έμμεση φορολογία, καθώς και από την ιδιωτικοποίηση - εκποίηση, των στημένων με τον ιδρώτα του λαού, δημόσιων επιχειρήσεων και οργανισμών, η κυβέρνηση απομυζά τον ιδρώτα των εργαζομένων και πραγματοποιεί τα έσοδα του ΓΚΠ, που στη συνέχεια τα αναδιανέμει στο μεγάλο κεφάλαιο αλλά και μέσω των στρατιωτικών δαπανών στο ΝΑΤΟ, στον Ευρωνατοϊκό πόλεμο και στη ΝΑΤΟική "ειρήνη"- κατοχή στη γειτονική μας Γιουγκοσλαβία».

«Μέσα και από το νέο προϋπολογισμό συνεχίζεται και η λιτότητα με τη νέα εισοδηματική πολιτική - εμπαιγμό, του 2,1% "αυξήσεις" και παραμένουν στα σημερινά απαράδεκτα χαμηλά επίπεδα ή συρρικνώνονται παραπέρα, οι κοινωνικές δαπάνες για την παιδεία στο 7,72%, για την υγεία - πρόνοια στο 6,66%, για τον πολιτισμό στο 0,38%, για το περιβάλλον στο 0,042%», τονίζει η ΕΣΑΚ - Δημοσίου και συμπληρώνει ότι είναι πέρα για πέρα υποκριτικοί οι ισχυρισμοί των κυβερνητικών παραγόντων, ότι μέσα από τον ΓΚΠ του 2000 ο πλούτος αναδιανέμεται υπέρ των αδυνάτων. «Αυτή την υποκρισία επιβεβαιώνουν τα κέρδη των πλουτοκρατών που γνωρίζουν πρωτοφανή άνθηση, οι μισθοί των εργαζομένων που είναι καθηλωμένοι στα επίπεδα του 1989, τα δισ. δραχμές έξοδα που πληρώνουν οι λαϊκές οικογένειες για παιδεία, υγεία, ενώ η ανεργία ξεπερνά το 13%», επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

Παράλληλα η ΕΣΑΚ - Δημοσίου καταγγέλλει ότι ο προϋπολογισμός του 2000, από τη μια υπηρετεί το γενικό στρατηγικό στόχο του κεφαλαίου, την ΟΝΕ και από την άλλη εξαθλιώνει τους εργαζόμενους. «Ευθύνες γι' αυτή την κατάσταση έχουν και όλες εκείνες οι πολιτικές και συνδικαλιστικές ηγεσίες που ευαγγελίζονται τους αντιλαϊκούς μονόδρομους της ΟΝΕ. Σ' αυτές τις ηγεσίες περιλαμβάνεται και η πλειοψηφία της διοίκησης της ΑΔΕΔΥ, που αφού έκανε στρατηγικό της στόχο, το στόχο του κεφαλαίου, την αντιλαϊκή ΟΝΕ, αφού έγινε κοινωνικός εταίρος της κυβέρνησης και του ΣΕΒ, αφού αναλώθηκε στους διαβόητους αντεργατικούς κοινωνικούς διαλόγους, τώρα κάνει για το θεαθήναι, δύο στάσεις εργασίας!!!», τονίζεται στην ανακοίνωση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ