Τρίτη 21 Δεκέμβρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Προεκλογικές καταγγελίες

«Παρών» θα ψηφίσει - κατά δήλωσή του - ο Βασίλης Κοντογιαννόπουλος.

Στην κατεύθυνση της προεκλογικού τύπου καταγγελτικής λογικής, κινήθηκαν το Σαββατοκύριακο οι τοποθετήσεις των βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας, ενώ ο ανεξάρτητος βουλευτής Βασίλης Κοντογιαννόπουλος επανέλαβε και φέτος τη στάση του στον περσινό προϋπολογισμό, δηλώνοντας ότι θα ψηφίσει «παρών».

Για προπαγανδιστική επιχείρηση της κυβέρνησης, μίλησε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, Δημήτρης Σιούφας, τονίζοντας ότι «απόλυτα ψευδής και παραπλανητική είναι η εικόνα που επιχειρεί να παρουσιάσει η κυβέρνηση σε ό,τι αφορά το δημόσιο χρέος. Διατείνεται ότι υπάρχει μείωση και κάνει λόγο για ποσοστά σε σχέση με το ΑΕΠ. Η αλήθεια είναι ότι κατά τα τελευταία έξι χρόνια το δημόσιο χρέος διπλασιάστηκε. Ηταν 22 τρισεκατομμύρια δραχμές και είναι 44 τρισεκατομμύρια. Είναι φανερό, λοιπόν, πόσο αδίστακτη είναι η κυβερνητική προπαγάνδα». Αναφερόμενος συνολικά στην κυβερνητική πολιτική, ο Δημήτρης Σιούφας έκανε λόγο για «τεράστια διάφορα επιτοκίων μεταξύ των ισχυόντων στην Ελλάδα και στις άλλες Ευρωπαϊκές Χώρες», για «χαώδη κατάσταση στην παιδεία» και για «έξαρση της εγκληματικότητας». Στην ίδια λογική, κινήθηκαν και οι περισσότεροι από τους ομιλητές της Νέας Δημοκρατίας. Ο Γ. Κεφαλογιάννης μίλησε για «αύξηση της ανεργίας, που αναμφισβήτητα συμβάλλει και η εξόντωση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων». Ο Ηλίας Βεζδρεβάνης τόνισε ότι «με απύθμενο θράσος η κυβέρνηση προσπάθησε να μας πείσει ότι ζούμε σε μια χώρα που περισσεύει η ευτυχία στους πολίτες της», ενώ ο Νίκος Γκελεστάθης τόνισε πως «η αύξηση των φορολογιών συνεχίζεται». Η Αννα Ψαρούδα - Μπενάκη τόνισε ότι «όπως προκύπτει από τον προϋπολογισμό, δεν έγινε καμιά πραγματική αύξηση των δαπανών για την Παιδεία».

«Παρών» δήλωσε ότι θα ψηφίσει στη σημερινή ονομαστική ψηφοφορία ο ανεξάρτητος βουλευτής Βασίλης Κοντογιαννόπουλος, σημειώνοντας πως ο προϋπολογισμός «είναι ενταξιακός κι αυτό είναι το χαρακτηριστικό του στοιχείο» και ότι «ο καθένας μας πρέπει να αποδείξει αν ανήκει στις δυνάμεις του εκσυγχρονισμού, στον κόσμο του μέλλοντος, ή αν διαπλέκεται με τις δυνάμεις του αναχρονισμού και τα συντεχνιακά συμφέροντα».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ