Κυριακή 28 Φλεβάρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΠΑΙΔΕΙΑ
Το βασίλειο της αυταπάτης!

Ακόμα και πριν παρουσιαστεί το προσχέδιο για το Εθνικό Πλαίσιο Προσόντων είχε ξεκινήσει μια αποπροσανατολιστική «κόντρα» για την κατάταξη των Πανεπιστημίων, των ΤΕΙ και των κολεγίων στα 8 επίπεδα που περιγράφονται, η οποία τώρα φουντώνει. Ο «καυγάς» τους είναι αποπροσανατολιστικός και αποδεικνύει τη συνενοχή τους. Ξεκινάει η διάλυση της εκπαίδευσης, τα πτυχία των δημόσιων ιδρυμάτων μπαίνουν στο ίδιο τσουβάλι με κάθε είδους επιχειρηματική δραστηριότητα και αυτοί ...«σφυρίζουν αδιάφορα», λες και δεν καταλαβαίνουν. Η Α. Διαμαντοπούλου στην ομιλία της ήταν σαφέστατη: «Δεν ενδιαφερόμαστε για τις ετικέτες. Το πώς αυτοπροσδιορίζεται ένας εκπαιδευτικός φορέας στις βεβαιώσεις ή στους τίτλους σπουδών που διανέμει δεν ενδιαφέρει»!

Δεν αντιλήφθηκαν ότι ο τελικός στόχος δεν είναι η κατάταξη ιδρυμάτων και πτυχίων και μιλούν για «ευρωπαϊκή πρακτική»; Κι όμως, η υπουργός έδωσε συγκεκριμένο παράδειγμα: «Ο Μπιλ Γκέιτς δεν πρόλαβε να ολοκληρώσει τις σπουδές του γιατί στο μεταξύ δημιούργησε τη Microsoft. Ο συμβατικός τρόπος θεώρησης στην Ελλάδα θα τον κατέτασσε σε ένα χαμηλό επίπεδο προσόντων (επίπεδο 3). Αν όμως το κέντρο βάρους στραφεί στο τι ο Μπιλ Γκέιτς γνωρίζει ουσιαστικά, στο τι μπορεί στην πραγματικότητα να κάνει, τότε είναι σίγουρο ότι το επίπεδο επαγγελματικών προσόντων του είναι πολύ υψηλότερο από αυτό στο οποίο θα τον κατατάσσαμε με βάση τα τυπικά του προσόντα».

Κάνοντας πως δεν καταλαβαίνουν τη δήλωση της υπουργού περί «ετικετών», διάφοροι φορείς Πανεπιστημίων και ΤΕΙ «κονταροχτυπιούνται» για το αν τα Πανεπιστήμια θα καταταχθούν στο επίπεδο 6, αν οι πενταετείς σχολές θα καταταχθούν στο 7, για το πού θα καταταγούν τα ΤΕΙ και ...τα υπάρχοντα κολέγια. Στον ίδιο «καυγά» συμμετείχαν και οι επιχειρηματίες - κολεγιάρχες που υποστηρίζουν ότι δεν πρέπει να κριθούν με το Εθνικό Πλαίσιο Προσόντων, γιατί έχουν «πιστοποιηθεί» απ' τα αντίστοιχα πλαίσια των πανεπιστημίων του εξωτερικού που συνεργάζονται...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ