Τρίτη 2 Μάρτη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΙΚΑΡΙΑ
Αύριο το συλλαλητήριο ενάντια στον αποκλεισμό

Απλός παρατηρητής των εφοπλιστικών επιλογών δήλωσε η κυβέρνηση, απαντώντας χτες σε σχετική Ερώτηση του ΚΚΕ

Συλλαλητήριο στην πλατεία του Αγίου Κηρύκου, στις 12 το μεσημέρι, διοργανώνουν αύριο Τετάρτη οι τρεις δήμοι του νησιού, ενάντια στο μερικό αποκλεισμό που τους έχει επιβάλει η εφοπλιστική ασυδοσία και η πολιτική των ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και Ευρωπαϊκής Ενωσης που τη στηρίζει. Κλειστές θα παραμείνουν και όλες οι υπηρεσίες των δήμων, ενώ με κοινή τους ανακοίνωση οι τρεις δήμοι καλούν να κατεβάσουν τα ρολά και όλοι οι επαγγελματοβιοτέχνες και έμποροι του νησιού.

Το θέμα έφερε χτες στη Βουλή το ΚΚΕ με Επίκαιρη Ερώτηση του βουλευτή του Κόμματος Στ. Σκοπελίτη, που κατήγγειλε ότι η πολιτική της απελευθέρωσης των μεταφορών που πιστά ακολούθησαν οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ έχει οδηγήσει όχι μόνο σε αυξήσεις εισιτηρίων, αλλά και σε κατάργηση δρομολογίων όπως γίνεται με τη διακοπή σύνδεσης του Α. Κηρύκου Ικαρίας με τον Πειραιά ή άλλα λιμάνια.

Απαντώντας, ο υφυπουργός Οικονομίας Σ. Αρναουτάκης είπε ότι οι ακτοπλοϊκές εταιρείες λειτουργούν με επιχειρηματικά κριτήρια και το κράτος απλώς ελέγχει εάν γίνονται τα δρομολόγια. Για την περίπτωση του Α. Κηρύκου ανέφερε ότι έγιναν ήδη δύο διαγωνισμοί για το συγκεκριμένο δρομολόγιο, αλλά δεν κατατέθηκε καμία προσφορά και έτσι το αμέσως επόμενο διάστημα θα γίνει επαναπροκήρυξη για τρία δρομολόγια τη βδομάδα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ