Παρασκευή 5 Μάρτη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Η τσάντα στο σχολείο, το σχολείο στις επιχειρήσεις

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ για τα νέα μέτρα της κυβέρνησης για την Παιδεία

Για τα νέα μέτρα της κυβέρνησης για την Παιδεία, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ με ανακοίνωσή του με τίτλο «Η τσάντα στο σχολείο, το σχολείο στις επιχειρήσεις», υπογραμμίζει:

«Η κυβέρνηση δίνει συνέχεια στον πόλεμο ενάντια στην εργατική λαϊκή οικογένεια και στην εκπαίδευση.

Με τις εξαγγελίες της κυβέρνησης προωθείται το αποκεντρωμένο και ταξικά διαφοροποιημένο σχολείο. Σπάει ο ενιαίος χαρακτήρας της εκπαίδευσης, μέτρο που συνδέεται άμεσα και με την επικείμενη διοικητική μεταρρύθμιση του "Καλλικράτη".

Το εργαλείο της "αξιολόγησης" που εισάγει η κυβέρνηση και για το σχολείο δεν έχει σαν στόχο την αναβάθμισή του ή την ελάφρυνση της λαϊκής οικογένειας από το κόστος της εκπαίδευσης. Εχει στόχο την πιο στενή προσαρμογή του στις ανάγκες και στον ανταγωνισμό των επιχειρήσεων.

Η προτεραιότητα που δίνει στην Τεχνική Επαγγελματική Εκπαίδευση η κυβέρνηση δεν έχει να κάνει με την αναβάθμισή της και ούτε με τη στήριξη και την προοπτική των παιδιών της λαϊκής οικογένειας που αναγκάζονται να στραφούν σε αυτή. Αφορά την ανάγκη του κεφαλαίου να ορίζει τη δομή και το περιεχόμενό της, ώστε να διασφαλίζει φθηνή εργατική δύναμη, την άμεση εκμετάλλευση μέσω της μαθητείας.

Η δήθεν "προτεραιότητα στο μαθητή" σημαίνει τη διαμόρφωση του αυριανού απασχολήσιμου και ψευτοκαταρτισμένου εργατικού δυναμικού που έχει ανάγκη η πλουτοκρατία.

Η εφαρμογή μέτρων όπως η αναμόρφωση - διαφοροποίηση των αναλυτικών προγραμμάτων, η υποβάθμιση βασικών μαθημάτων (θετικών επιστημών) και ο προσανατολισμός στις δεξιότητες, θα εντείνουν σύγχρονα φαινόμενα αναλφαβητισμού και ημιμάθειας, θα βαθύνουν και θα διευρύνουν τους ταξικούς φραγμούς στη μόρφωση.

Η "καινοτομία" των νέων τεχνολογιών στο σχολείο είναι η χαρά των αγορών και των μονοπωλίων και όχι η "κοσμογονία" για μαθητές και εκπαιδευτικούς.

Η προπαγάνδα της κυβέρνησης περί "νέου τοπίου" και ποιότητας στην επιλογή των εκπαιδευτικών δεν πρέπει να παραπλανήσει κανέναν!

Με την ακόμα παραπέρα αποσύνδεση πτυχίου - επαγγέλματος μέσω της αξιολόγησης και του "πιστοποιητικού παιδαγωγικής κατάρτισης", με το διορισμό ανά περιφέρεια ή σχολείο, με τη διαμόρφωση των νέων διοικητικών στελεχών-manager στα σχολεία, η κυβέρνηση προετοιμάζει τον εκπαιδευτικό που θα υλοποιεί ενεργητικά και με αποφασιστικότητα την οπισθοδρομική και αντιεπιστημονική κυρίαρχη παιδαγωγική, που θα στηρίζει το αποκεντρωμένο σχολείο-επιχείρηση. Δίνει ώθηση στις ελαστικές σχέσεις εργασίας στο σχολείο.

Εργάτες, αγρότες, αυτοαπασχολούμενοι, νέοι και νέες. Ολοι μαζί στους δρόμους.

Ενιαία λαϊκή αντεπίθεση σε όλη τη γραμμή του μαύρου μετώπου κυβέρνησης - κεφαλαίου - ΕΕ - ΝΔ - ΛΑ.Ο.Σ.

Πάλη για λαϊκή παιδεία στο δρόμο της λαϊκής εξουσίας και οικονομίας. Ο λαός δε θα παραδώσει τα παιδιά του στην αμορφωσιά και στην εκμετάλλευση».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ