Σάββατο 6 Μάρτη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ - ΙΟΝΙΑ ΝΗΣΙΑ
Αγωνιστικός κατακλυσμός

ΠΑΤΡΑ

*

ΠΑΤΡΑ
Χιλιάδες εργαζόμενοι, φοιτητές, μαθητές, συνταξιούχοι, μικρομεσαίοι αγρότες και επαγγελματοβιοτέχνες σε Πελοπόννησο, Κεφαλονιά και Ζάκυνθο, για τρίτη συνεχή μέρα - αμέσως μετά την ανακοίνωση των νέων άγριων αντιλαϊκών μέτρων - ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του ΠΑΜΕ και κατέκλυσαν τις πλατείες και τους κεντρικούς δρόμους στις πρωτεύουσες των νομών.

Στην Πάτρα, για μια ακόμη φορά, χιλιάδες κόσμου κατέβηκαν στην πλ. Γεωργίου, αφού νωρίτερα περιφρούρησε εργασιακούς χώρους και δεκάδες μεγάλα σχολικά συγκροτήματα της πόλης. Εκεί, καθηγητές και εργαζόμενοι γονείς έδωσαν αγωνιστικό μάθημα στους απεργοσπάστες καθηγητές, που κατά κύριο λόγο είχαν οργανωθεί από το μηχανισμό του ΠΑΣΟΚ αλλά συμμετείχε και η ΝΔ. Ακολούθησε μαχητική πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης με τη συμμετοχή πολλών μαθητών που λίγο πριν είχαν κλείσει τα σχολεία τους.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο διευθυντής του 13ου Λυκείου Πάτρας, κ. Λυκουριώτης, συνδικαλιστής της ΔΑΚΕ, προπηλάκισε τμήμα της απεργιακής φρουράς. Στη συνέχεια, κάλεσε την αστυνομία η οποία προχώρησε σε τέσσερις συλλήψεις. Μετά την άμεση παρέμβαση στελεχών της ΝΕ Αχαΐας του ΚΚΕ οι φοιτητές αφέθηκαν ελεύθεροι. Μάλιστα, ο εν λόγω διευθυντής εθεάθη λίγες ώρες αργότερα να φιγουράρει πίσω από το πανό της ΕΛΜΕ Αχαΐας, εκτελώντας με αυτό τον τρόπο και τα ...συνδικαλιστικά του καθήκοντα.

Στην Καλαμάτα, οι απεργοί διαδηλωτές προχώρησαν σε συμβολική κατάληψη της Νομαρχίας Μεσσηνίας και απεργιακή περιφρούρηση στο μεγαλύτερο σχολικό συγκρότημα της Καλαμάτας στα Γιαννιτσάνικα, παρά την προσπάθεια του απεργοσπαστικού μηχανισμού που στήθηκε με πρωταγωνιστή τον προϊστάμενο της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Σταματόπουλο (ΝΔ) που απείλησε εργαζόμενους γονείς και καθηγητές που περιφρουρούσαν την απεργία. Στην Πύλο, διαδηλωτές κατέλαβαν συμβολικά την Εφορία.

Στη Ζάκυνθο, οι απεργοί προχώρησαν σε συμβολική κατάληψη της Νομαρχίας και της Εφορίας. Στη μαζική πορεία που ακολούθησε συμμετείχε πλήθος μαθητών από το ΕΠΑΛ Ζακύνθου που δε λειτούργησε.

Δυναμικές κινητοποιήσεις έγιναν επίσης σε Πύργο, Τρίπολη, Αργος, Σπάρτη, Κόρινθο, Αίγιο και Κεφαλονιά.

Στον αντίποδα, ο εργοδοτικός και κυβερνητικός συνδικαλισμός έδειξε για μια ακόμη φορά την πλήρη ανυποληψία στην οποία βρίσκεται. Σε καμία πόλη της Πελοποννήσου, πλην της Πάτρας, δεν κατάφεραν να διοργανώσουν συγκέντρωση. Τις μερικές δεκάδες των εργατοπατέρων του Εργατικού Κέντρου Πάτρας, που συγκεντρώθηκαν στην πλ. Εθνικής Αντίστασης, πλαισίωσαν και τους ...έστησαν συγκέντρωση λίγες εκατοντάδες από τον ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ , τα ΕΑΑΚ, το ΣΕΑΜ, την ΑΝΤΑΡΣΥΑ κ.ά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ