Σάββατο 6 Μάρτη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
«Αλληλεγγύη στους απολυμένους της "Ολυμπιακής"»

Με χειροκροτήματα έγιναν δεκτοί οι απεργοί, όταν σταμάτησαν έξω από το κτίριο όπου συνεχίζεται η κινητοποίηση των απολυμένων

«Αλληλεγγύη στους απολυμένους της "Ολυμπιακής"». Ξεχωριστή στιγμή της χτεσινής απεργιακής πορείας στην Αθήνα ήταν εκείνη όπου ακούστηκε αυτό το σύνθημα, έξω από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους. Οταν, κατεβαίνοντας τη λεωφόρο Πανεπιστημίου, οι διαδηλωτές έκαναν «στάση» έξω από το κτίριο που από την Τετάρτη έχουν καταλάβει οι απολυμένοι εργαζόμενοι της πρώην «Ολυμπιακής», αφού η κυβέρνηση ξεκαθάρισε ότι δεν ισχύουν οι υποσχέσεις για την καταβολή των αποζημιώσεων, τις μετατάξεις και τις συνταξιοδοτήσεις που είχε δώσει.

Μεταφέροντας ακόμα μια φορά την ολόπλευρη συμπαράσταση του ΚΚΕ, η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα σημείωσε: «Αυτή τη στιγμή, στη Βουλή, γίνεται συζήτηση για το σχέδιο νόμου κατ' επείγον, με το οποίο περνάνε τα γνωστά μέτρα που είμαστε βέβαιοι ότι η μεγάλη πλειοψηφία του λαού τα απορρίπτει, ανεξάρτητα ποιο κόμμα ψήφισε, ποιο κόμμα μέχρι σήμερα ακολουθεί. Η δεύτερη πρόταση της τοποθέτησής μας ήταν ότι εξαπατήσατε τη συμφωνία με τους εργαζομένους στην "Ολυμπιακή" και τους αφήσατε κατά κάποιο τρόπο στον άσο. Ο χρόνος ομιλίας μας ήταν ελάχιστος, γιατί υπάρχει οργανωμένη συζήτηση, καθορισμένη, αλλά θεωρήσαμε υποχρέωσή μας να σοκάρουμε ξεκινώντας μ' αυτό το ζήτημα γιατί πραγματικά είναι σοκαριστικό. Δύο κόμματα κυβερνητικά έχουν συμφωνήσει με το ζήτημα το δικό σας. Δηλαδή, αποζημιώσεις, μετάταξη και τα λοιπά, ή εν πάση περιπτώσει αποζημιώσεις και συνταξιοδότηση. Και εμείς ακριβώς εκμεταλλευόμαστε να το πω, με την καλή έννοια, τις συμφωνίες κυβερνητικών κομμάτων και απαιτούμε την εφαρμογή τους. Βεβαίως, δε θα σταματήσουμε σήμερα όπως και εσείς δε σταματάτε τον αγώνα, απλώς μια που περνάμε από εδώ, περνάω και εγώ προσωπικά με το συγκεκριμένο μπλοκ, σας αναφέρουμε ότι δε σας ξεχνάμε».


*


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ