Τρίτη 9 Μάρτη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΧΟΡΩΔΩΝ ΕΘΝΙΚΗΣ ΛΥΡΙΚΗΣ ΣΚΗΝΗΣ
Καταγγέλλουν απεργοσπαστικές μεθοδεύσεις

«Το μαύρο μέτωπο κυβέρνησης - εργοδοτών και των εκφραστών τους στη Λυρική θα μας βρίσκει συνεχώς μπροστά του. Εμείς, ανεξαρτήτως συσχετισμών, θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε και να διεκδικούμε τα δικαιώματά μας», τονίζει σε χτεσινή ανακοίνωσή του το Σωματείο Χορωδών Εθνικής Λυρικής Σκηνής. Χαιρετίζοντας τη μαζικότητα και επιτυχία των τελευταίων κινητοποιήσεων, καταγγέλλει τη «διοίκηση του θεάτρου που όχι μόνο συστήνει απεργοσπαστικούς μηχανισμούς, αλλά φτάνει στο σημείο να χρησιμοποιεί εξωθεσμικά στοιχεία σε παραγωγή της ΕΛΣ. Συγκεκριμένα, στην παραγωγή "Madama Butterfly" στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, προσπάθησε να καλύψει το κενό των απεργών, πλαισιώνοντας τους ελάχιστους απεργοσπάστες επί σκηνής, με την βοηθό σκηνοθέτη (Αγγ. Σαρόγλου), πληροφορώντας ψευδώς τους θεατές ότι απήργησε ένα μικρό μόνο μέρος της χορωδίας (εμφανίστηκαν στη σκηνή μόνο 7 χορωδοί). Για το συμβάν αυτό ευθύνονται εξίσου ο διευθυντής σκηνής (Π. Παγουλάτος) όσο και ο διευθυντής Χορωδίας (Ν. Βασιλείου)».

«Μιλάμε για μια αντιδραστική διοίκηση, που την ενδιαφέρει το καλλιτεχνικό αποτέλεσμα μόνο στα λόγια. Συντάσσεται πλήρως με την κυβέρνηση και την ολομέτωπη επίθεση που έχει εξαπολύσει στο σύνολο των εργαζομένων και χύνει κροκοδείλια δάκρυα για την τύχη των 90 εργαζομένων "ορισμένου χρόνου" που θα απολυθούν μέχρι το καλοκαίρι λόγω του νόμου 3812/09 (Ραγκούση). Δε μας εκπλήσσουν αυτές οι ενέργειες που έρχονται σαν συνέχεια περιστατικών όπου απεργοσπάστες "δηλώνονται" ως παρόντες, είτε τηλεφωνικά είτε υπογράφοντας για παρουσία ετεροχρονισμένα.

Τα αιτήματά μας για την απεργία ήταν πέρα για πέρα δίκαια και ανταποκρίνονται στις σύγχρονες ανάγκες των εργαζομένων και των οικογενειών τους: Αμεση ανάκληση των νέων αντιλαϊκών μέτρων. Κατάργηση του νόμου 3812/09. Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων. Ακύρωση της σύμβασης του δημοσίου με το "Ιδρυμα Στ. Νιάρχος". Κάλυψη του ελλείμματος της ΕΛΣ. Αμεσο διορισμό νέας Διοίκησης της ΕΛΣ. Αύξηση της χρηματοδότησης της ΕΛΣ για να συνεχίσει απρόσκοπτα το έργο της. Ανανέωση της σύμβασης του "Ακροπόλ", ώστε η οπερέτα και το παιδικό να παίζονται καθ' όλη τη διάρκεια της καλλιτεχνικής σεζόν κι όχι να περιοριστούν σε λίγες μόνο παραστάσεις στο χώρο της κεντρικής σκηνής. Χορήγηση του πολιτιστικού επιδόματος σε όλους τους εργαζόμενους της ΕΛΣ όπως ορίζεται από το Ν.3746/09».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ