Τρίτη 9 Μάρτη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
«ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΣΚΗΝΟΘΕΤΩΝ»
Κάλεσμα αγώνα και ανατροπής

Κάλεσμα αγώνα, οργάνωσης και ανατροπής απευθύνει στους σκηνοθέτες η «Δημοκρατική Ενότητα Σκηνοθετών» (ΔΕΣ), ενόψει των εκλογών στην Εταιρεία Ελλήνων Σκηνοθετών (28/3), που διεξάγονται σε κλίμα έντονης κινητικότητας και αντιπαράθεσης στο εσωτερικό των κινηματογραφιστών, με δεδομένες τις προθέσεις της κυβέρνησης να συντάξει νομοσχέδιο για τον κινηματογράφο, «κομμένο» και «ραμμένο» υπέρ της καπιταλιστικής αγοράς του οπτικοακουστικού τομέα.

Γι' αυτό και η ΔΕΣ συνοδεύει το κάλεσμά της με τα λόγια του Μαγιακόφσκι: «Για σας ο κινηματογράφος είναι ένα θέαμα. Για μένα είναι σχεδόν μια αντίληψη του κόσμου. Ο κινηματογράφος είναι φορέας της κίνησης. Ο κινηματογράφος είναι τόλμη. Ο κινηματογράφος διαδίδει ιδέες».

Στο κείμενο σημειώνεται: «Η σαρωτική επίθεση που μας έχουν εξαπολύσει, ξεθεμελιώνει κάθε δημιουργικό, εργασιακό δικαίωμα και κατάκτηση στο χώρο μας. Η συντριπτική πλειοψηφία των σκηνοθετών αδυνατεί να δημιουργήσει και να διανείμει το κινηματογραφικό της έργο.

Συνάδελφοι, μην αυταπατάστε. Παράγωγοί και διανομείς, αφού πλούτισαν από τη δουλειά μας, τώρα ετοιμάζουν και προσπαθούν να επιβάλουν τη δουλεία, αξιοποιώντας την απροσδιοριστία του τοπίου στην "ομίχλη". Μην έχετε αυταπάτες. Το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι το κέρδος.

Συμβιβασμένες και τυχοδιωκτικές συνδικαλιστικές ηγεσίες δυσφημίζουν την Εταιρεία Ελλήνων Σκηνοθετών, με την ιδιοτελή πολιτική τους και υπονομεύουν τα δικαιώματά μας. Παίζουν τυχοδιωκτικό και διαλυτικό ρόλο πάνω στην πλάτη μας και αποσιωπούν την ουσία του προβλήματος.

Συνάδελφοι, ψηλά το κεφάλι. Οργανώστε την αντίσταση του κλάδου μας, στη γενικευμένη επίθεσή τους. Ανατρέψτε μαζί μας, το κλίμα, αλλάζοντας το συσχετισμό δύναμης του σωματείου μας. Αγωνιστείτε μαζί μας, είτε ως μισθωτοί, είτε ως αυτοαπασχολούμενοι, για τις αμοιβές, τα ασφαλιστικά μας δικαιώματα. Παλέψτε, για την ανεξάρτητη και ελεύθερη φωνή της δημιουργίας μας και την επαναφορά των δημοκρατικών διαδικασιών στην ΕΕΣ. Αποκρούστε μαζί με τους άλλους εργαζόμενους, την επίθεσή τους. Δυναμώστε το σωματείο με τις ζωντανές φωνές σας. Εκφράστε μαζί μας, την αγωνία και τον αγώνα του λαού μας. Σταματήστε τη συντριβή της καλλιτεχνικής και εργασιακής μας αξιοπρέπειας.

Η σιωπή και η παράδοση άνευ όρων είναι ντροπή. Αγώνας τώρα!».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ