Τετάρτη 10 Μάρτη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ
ΚΟΥΒΑ
Νέα καμπάνια εκβιασμού και πιέσεων

ΑΒΑΝΑ.--

Απαράδεκτες είναι οι πιέσεις και οι εκβιασμοί που αντιμετωπίζει το Νησί της Επανάστασης σε ό,τι αφορά τη νέα καμπάνια των μέσων ενημέρωσης για τον μισθοφόρο Γκιλιέρμο Φαρίνας που ξεκίνησε πριν 13 μέρες απεργία πείνας στο σπίτι του με την πρόθεση να εξαναγκάσει τις κουβανικές αρχές να απελευθερώσουν τους περίπου 20 αντεπαναστάτες φυλακισμένους.

Οπως σημειώνεται στην εφημερίδα «Γκράνμα», η υγεία του Φαρίνας έχει επιδεινωθεί εξαιτίας των συνεχών απεργιών πείνας και παραμένει ζωντανός χάρη στην ιατρική φροντίδα που έχει λάβει, παρόλο που βρίσκεται στη «μισθοδοσία» του Γραφείου Συμφερόντων των ΗΠΑ. Ακόμα τονίζεται ότι οι όποιες ...αναζητήσεις του δεν έχουν πολιτική χροιά και υπενθύμισε πως τόσο το 1995 (που προκάλεσε τραύματα σε υπάλληλο σε κέντρο υγείας με αποτέλεσμα να εκτίσει ποινή φυλάκισης 3 χρόνων), όσο και το 2002 όταν χτύπησε με μπαστούνι έναν ηλικιωμένο που απέτρεψε επιθετική επίθεση στη Σάντα Κλάρα (καταδικάστηκε σε πέντε χρόνια και 10 μήνες φυλάκιση), χρησιμοποίησε ουσιαστικά την απεργία πείνας ως μέσο πίεσης και εκβιασμού, ώστε να ικανοποιηθούν οι απαιτήσεις του.

Το Δεκέμβρη του 2005, οι κουβανικές αρχές του έδωσαν άδεια λόγω της κατάστασης της υγείας του, αλλά τρία χρόνια αργότερα, απαίτησε - πάλι με απεργία πείνας - πρόσβαση στο διαδίκτυο από το σπίτι του. Οπως καταλήγει η «Γκράνμα», ο Φαρίνας έχει στηρίξει όλες τις ανατρεπτικές ενέργειες του Γραφείου Συμφερόντων των ΗΠΑ στην Αβάνα, αλλά και ορισμένων ευρωπαϊκών διπλωματικών αποστολών, από τους οποίους λαμβάνει οδηγίες, χρήματα και προμήθειες.

  • Τη χαλάρωση των κυρώσεων σε ό,τι αφορά τη χρήση του διαδικτύου στο Ιράν, στο Σουδάν και την Κούβα ανακοίνωσε τη Δευτέρα το υπουργείο Οικονομικών. Και με αυτόν τον τρόπο θα επιχειρηθεί η χρησιμοποίηση του διαδικτύου για παραπέρα ανατρεπτικές ενέργειες κατά της κουβανικής επανάστασης.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ