Πέμπτη 11 Μάρτη 2010 - 1η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΟΛΟΙ σήμερα στην απεργία με το ΠΑΜΕ

Ξεσηκωμός! Ολοι στο πόδι! Σήμερα να «βουλιάξει» ξανά η Αθήνα, η Ελλάδα ολόκληρη! Σήμερα όλοι στην απεργία και στις απεργιακές συγκεντρώσεις στις πόλεις όλης της ηπειρωτικής και νησιωτικής χώρας. Εργατοϋπάλληλοι, μετανάστες, γυναίκες, νέοι, συνταξιούχοι, σύσσωμες οι λαϊκές οικογένειες διαδηλώνουμε κάτω απ' τα λάβαρα του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου, με τα αιτήματα και συνθήματα που υπηρετούν τις σύγχρονες λαϊκές ανάγκες. Να δώσουν οι εργάτες σθεναρή, περήφανη απάντηση στο όργιο τρομοκρατίας, με το οποίο η εργοδοσία, ενθαρρυμένη από την πολιτική της κυβέρνησης και τη στάση του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού, προσπαθεί να επιβάλει απόλυτη υποταγή. «Ψηλά το κεφάλι. Να μην τους κάνουμε τη χάρη. Να τους δώσουμε απάντηση με τη μαζική συμμετοχή στην απεργία και στις απεργιακές συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ. Ολοι στους δρόμους», ήταν το χτεσινό μήνυμα της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ.

Η ένταση της εργοδοτικής επιθετικότητας πατά πάνω στο μαύρο μέτωπο κυβέρνησης - πλουτοκρατίας - ΕΕ, που με τη συμφωνία ΝΔ και ΛΑ.Ο.Σ. και τη συνδρομή του εργοδοτικού - κυβερνητικού συνδικαλισμού των ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ έχει βάλει στο στόχαστρο την ίδια τη ζωή της εργατικής τάξης. Η επίθεση είναι ανελέητη και δεν κάνει καμιά διάκριση σε δημόσιους και ιδιωτικούς, σε ντόπιους και μετανάστες, σε γυναίκες και άνδρες. Γι' αυτό και η απάντηση πρέπει να είναι ενιαία, ανυποχώρητη ταξική πάλη. Η εισβολή των επιχειρηματιών στα σχολεία, το πετσόκομμα μισθών, συντάξεων, η παράδοση Υγείας - Πρόνοιας στους εμπόρους, οι βαθιές αλλαγές που προχωρούν ολοταχώς για να ξετινάξουν πλήρως τα εργασιακά, μισθολογικά και συνταξιοδοτικά δικαιώματα των εργαζομένων πρέπει να μας ξεσηκώσουν όλους. Να συστρατευτούμε με το ΠΑΜΕ που βρέθηκε απ' την πρώτη στιγμή σε πάλη. Κάλεσε τους εργαζόμενους σε ταξική ανυπακοή και πάλη για την ανατροπή της θύελλας. Εγκαιρα προειδοποίησε και οργάνωσε την αντίσταση στις 17 του Δεκέμβρη, κάνοντας πράξη με χιλιάδες εργατοϋπαλλήλους το σύνθημα «Νόμος είναι το δίκιο του εργάτη». Ακολούθησαν απανωτές απεργιακές μάχες στις 10 του Φλεβάρη, στις 24 του Φλεβάρη όταν τα κέντρα όλων των μεγάλων πόλεων πλημμύρισαν από διαδηλωτές, στην Αθήνα η απεργιακή πορεία «δίπλωσε στα δύο». Αμέσως αφού ανακοινώθηκαν τα μέτρα - λαιμητόμος το ΠΑΜΕ έδωσε το σύνθημα για τη νέα μεγάλη απεργιακή κινητοποίηση της περασμένης Παρασκευής 5 του Μάρτη.

Την ανάγκη να δυναμώσει το λαϊκό μέτωπο κόντρα στα μονοπώλια και στους ιμπεριαλιστές αναδεικνύει και το κάλεσμα σε κοινό αγώνα που απευθύνει η Παναγροτική Αγωνιστική Συσπείρωση δίνοντας ραντεβού στις σημερινές απεργιακές συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ. Την ίδια ανάγκη αναδεικνύει και η Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Αθήνας. Απεργιακό ραντεβού δίνει με τις γυναίκες του μόχθου και η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας, ενώ στη σημερινή μάχη καλούνται να δώσουν ξανά αποφασιστικό «παρών» και οι νέοι που κλείνουν σχολές και σχολειά ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών και των Συντονιστικών Αγώνα Σχολείων, μαζί με την Ανώτατη Συνομοσπονδία Γονέων Μαθητών Ελλάδας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ