Πέμπτη 11 Μάρτη 2010 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΥΠΟΘΕΣΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑΣ 15ΧΡΟΝΟΥ ΣΤΑ ΕΞΑΡΧΕΙΑ
Καταγγελίες για προσπάθεια τρομοκράτησης των μαρτύρων

ΑΜΦΙΣΣΑ (Της απεσταλμένης μας Παντίας ΚΑΖΑΝΤΖΗ).--

Με την κατάθεση της αυτόπτη μάρτυρα Ξενούλας Σκούρα συνεχίστηκε χτες στο Μεικτό Ορκωτό Κακουργιοδικείο Αμφισσας η δίκη των δύο ειδικών φρουρών Επ. Κορκονέα και Β. Σαραλιώτη, που κατηγορούνται για τη δολοφονία του δεκαπεντάχρονου μαθητή Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, στα Εξάρχεια.

Η μάρτυρας, που καθόταν σε παρακείμενη καφετέρια, μίλησε για στόχευση του ενός αστυνομικού κι ότι το χέρι του δεν έβλεπε προς τα κάτω, αλλά σχεδόν ευθεία προς την οδό Τζαβέλλα. Είπε, επίσης, πως το αριστερό χέρι στήριζε το δεξί. Οτι δεν είδε να γίνεται κάτι, να πέφτουν αντικείμενα, «μολότοφ». Η αυτόπτης μάρτυρας πρόσθεσε ότι, όταν το παιδί βρισκόταν νεκρό στο έδαφος, κόσμος που ήταν κοντά στο χώρο φώναζε «φάγατε το παιδί». Να σημειωθεί ότι ο συνήγορος υπεράσπισης του Επ. Κορκονέα, Αλ. Κούγιας, για ακόμη μια φορά προσπάθησε να αμφισβητήσει την αξιοπιστία και αυτής της μάρτυρα. Ξεκίνησε με ερωτήσεις του τύπου «τι άλλαξε και σήμερα δώσατε πολιτικό όρκο;», συνέχισε με τη θέση «είστε σημαντική μάρτυρας και λόγω του επιπέδου σας (σ.σ. καθηγήτρια Γαλλικών)», και ρώτησε: «Μήπως ήσασταν κι εσείς με αυτά τα παιδιά;» (σ.σ. τα παιδιά που σύμφωνα με την υπεράσπιση επιτίθονταν στους αστυνομικούς).

Ο Αλ. Κούγιας αμφισβήτησε όσα είδε η μάρτυρας, τη θέση του αστυνομικού και το πού στόχευε με το όπλο, κάνοντας αναπαράσταση στο χώρο του δικαστηρίου με τη μάρτυρα και τον ειδικό φρουρό Επ. Κορκονέα. Ακόμα, ζήτησε να εφαρμοστεί για τη μάρτυρα η διάταξη για ψευδορκία στο ακροατήριο και να οδηγηθεί στο Αυτόφωρο. Επίσης, είπε ότι υπάρχει ενορχηστρωμένη συνεννόηση των αυτοπτών μαρτύρων με την άλλη πλευρά, όπως είπε χαρακτηριστικά. Από την πλευρά του, ο Χρ. Μυλωνόπουλος, συνήγορος της οικογένειας Γρηγορόπουλου, μίλησε για προσπάθεια τρομοκράτησης όλων των μαρτύρων.

Στο μεταξύ, τα κίνητρα της μάρτυρα Α. Τζιορμπατζιούδη να καθοδηγήσει κατά την αυτοψία τον αξιωματικό του Τμήματος Ανθρωποκτονιών Κ. Κουζέλη όσον αφορά στο σημείο όπου έπεσε νεκρός ο 15χρονος, ζήτησε χτες στη διάρκεια εξέτασής της ο συνήγορος της οικογένειας Αλ. Κατσαντώνης. Αυτό έγινε με δεδομένο ότι η μάρτυρας - την κλήτευσή της είχε ζητήσει ο Αλ. Κούγιας - δεν είχε δει από το μπαλκόνι της, όπως η ίδια κατέθεσε στο δικαστήριο, αν έπεσε κάτω το άτομο που είδε να σκύβει, που δεν ήξερε αν ήταν ο Αλ. Γρηγορόπουλος ή κάποιος άλλος. Στη διάρκεια της εξέτασης αποδείχθηκε ότι υπέδειξε ένα σημείο που φαίνεται να έπεσε το παιδί, αλλά η ίδια δεν το είχε δει να πέφτει, ενώ στην έκθεση πραγματογνωμοσύνης που έχει γίνει με δική της καθοδήγηση, φαίνεται άλλο σημείο απ' αυτό που είπε.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ