Σάββατο 13 Μάρτη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΝΙΚΑΙΑΣ
Κινητοποιήσεις για το οικονομικό πρόβλημα

Με αυτό τον τρόπο απαντά ο δήμος στον οικονομικό στραγγαλισμό που επιβάλλει η κυβέρνηση

Για το οικονομικό έλλειμμα, που για πολλοστή φορά υπάρχει στα ταμεία του Δήμου Νίκαιας, ενημέρωσε χτες ο δήμαρχος Στέλιος Μπενετάτος το ΔΣ του συλλόγου εργαζομένων του δήμου ενόψει και του κινδύνου μη πληρωμής της μισθοδοσίας και των δώρων το αμέσως επόμενο διάστημα. Το έλλειμμα οφείλεται και στην καθυστέρηση καταβολής από την κυβέρνηση των Κεντρικών Αυτοτελών Πόρων (ΚΑΠ). Ο δήμαρχος υπενθύμισε ότι στο δήμο οφείλονται περίπου 1.500.000 ευρώ. Συγκεκριμένα: ΣΑΤΑ 420.000, ΘΗΣΕΑ 685.000, Τέλη Ζύθου και Διαφήμισης 450.000, τα οποία θα έπρεπε να έχουν μπει στα ταμεία του δήμου το Δεκέμβρη 2009.

Παράλληλα έκανε γνωστή την πρόθεση της Δημοτικής Αρχής να ξεκινήσει κινητοποιήσεις με κλείσιμο του δήμου και συγκέντρωση στο υπουργείο Εσωτερικών και υπογράμμισε ότι ανάλογα με τις απαντήσεις του υπουργείου οι κινητοποιήσεις θα κλιμακωθούν το επόμενο διάστημα.

Η Δημοτική Αρχή πρότεινε στο ΔΣ του Συλλόγου Εργαζομένων τη συμμετοχή σε αυτές τις κινητοποιήσεις. Στόχος, επισήμανε ο Στέλιος Μπενετάτος, είναι από κοινού εργαζόμενοι του δήμου, κάτοικοι της πόλης και Δημοτική Αρχή να πραγματοποιήσουν συγκέντρωση στο υπουργείο Εσωτερικών και να απαιτήσουν την άμεση και μόνιμη επίλυση του οικονομικού προβλήματος του δήμου.

Σε ανακοίνωσή της η Δημοτική Αρχή σημειώνει επίσης πως «οι προτάσεις που έχουν κατατεθεί στην ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών τούς είναι προ πολλού γνωστές και δεν μπορούν να τις αγνοούν. Αντί να απαντήσουν στις εκκλήσεις της Δημοτικής Αρχής για πάγωμα των τοκοχρεολυσίων, για αύξηση σταθερά (κάθε μήνα) της επιχορήγησης για τη μισθοδοσία των υπαλλήλων που μονιμοποιήθηκαν με το ΠΔ 164 και για απόδοση των "παράνομα" παρακρατηθέντων πόρων από την πόλη μας, η κυβέρνηση δεν αποδίδει ούτε καν τα θεσμοθετημένα έσοδα στο δήμο μας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ