Σάββατο 13 Μάρτη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ ΑΛ. ΓΡΗΓΟΡΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΑ ΕΞΑΡΧΕΙΑ
Παραιτήθηκαν οι συνήγοροι της οικογένειας του 15χρονου

Την απόφασή τους να παραιτηθούν ανακοίνωσαν προχτές οι συνήγοροι της οικογένειας του 15χρονου που δολοφονήθηκε στα Εξάρχεια το Δεκέμβρη του 2008. Οι Αλ. Κατσαντώνης και Χρ. Μυλωνόπουλος όπως είπαν θεωρούν ότι δεν μπορούν να συμπράττουν στη διαδικασία γιατί έτσι τη νομιμοποιούν, εξαιτίας συγκεκριμένων περιστατικών που συμβαίνουν. Από την πλευρά της, η πρόεδρος του δικαστηρίου Ατζελίτα Παπαβασιλείου έκανε δήλωση αποχής από τα καθήκοντά της (θα κριθεί την ερχόμενη Τετάρτη) με το σκεπτικό ότι οι συνήγοροι της οικογένειας θεωρούν ότι δεν είναι αμερόληπτη.

Πιο συγκεκριμένα, η οικογένεια του δολοφονημένου παιδιού έχει εκφράσει εξαρχής τις ενστάσεις της ότι δεν εξασφαλίζονται σειρά νομικών προϋποθέσεων που θα έπρεπε να υπάρχουν στη δίκη των δύο ειδικών φρουρών Επ. Κορκονέα και Β. Σαραλιώτη. Αφορμή για την παραίτηση των δύο δικηγόρων στάθηκαν οι κραυγαλέες αντιφάσεις της μέχρι πρότινος «άγνωστης» μάρτυρος Α. Τζορμπατζιούδη, η οποία τη δεύτερη μέρα κατάθεσής της, όταν ρωτήθηκε από τον Χρ.Μυλωνόπουλο, αναίρεσε κυριολεκτικά τη βασική μαρτυρία της προηγούμενης μέρας και είπε ότι είδε το παιδί να πέφτει και αυτά υπέδειξε στην αυτοψία.

Παρ' όλα αυτά, το δικαστήριο δεν έκανε δεκτό το αίτημα του συνηγόρου της οικογένειας, για τη διαβίβαση της κατάθεσής της στον εισαγγελέα, προκειμένου να διερευνηθούν περαιτέρω τυχόν ευθύνες, για ψευδορκία. Αντίθετα, το δικαστήριο είχε κάνει δεκτό σχετικό αίτημα της υπεράσπισης του Επ. Κορκονέα, διά Αλ.Κούγια, για την αυτόπτη μάρτυρα Ξενούλα Σκούρα, η οποία την προηγούμενη μέρα ενώ είχε μιλήσει για στόχευση του ενός αστυνομικού προς την οδό Τζαβέλλα, στηρίζοντας με το αριστερό χέρι το δεξί είχε εκφράσει επιφυλάξεις για κάποια σημεία της αρχικής της κατάθεσης, λόγω του χρόνου που είχε περάσει.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η μάρτυρας Α. Τζορμπατζιούδη είχε καθοδηγήσει κατά την αυτοψία, από το μπαλκόνι της, τον τότε επικεφαλή του τμήματος Ανθρωποκτονιών Κ. Κουζέλη για το πού είχε πέσει νεκρός ο 15χρονος μαθητής. Ομως, την Τετάρτη στο δικαστήριο είχε μιλήσει για άτομο που είδε να «σκύβει» και όχι να «πέφτει», ενώ αποδείχτηκε ότι υπέδειξε στον αξιωματικό της αστυνομίας ένα σημείο που φαίνεται να έπεσε το παιδί που αυτή δεν είχε δει να πέφτει και στην έκθεση αυτοψίας φαίνεται να έχει υποδείξει άλλο σημείο...

Τέλος, επισημαίνεται ότι πρόσφατα, σε διαφορετικούς όμως «τόνους», οι συνήγοροι της οικογένειας Γρηγορόπουλου είχαν εκφράσει την ένστασή τους για τον τρόπο εφαρμογής των δικονομικών κανόνων, λόγω του αποκλεισμού από το δικαστήριο αυτοπτών μαρτύρων λόγω μη έγκαιρης γνωστοποίησης. Οι συνήγοροι είχαν επικαλεστεί απόφαση του Αρείου Πάγου σύμφωνα με την οποία, η γνωστοποίηση του καταλόγου μαρτύρων γίνεται άπαξ και ισχύει σε περιπτώσεις αναβολής.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ