Πέμπτη 18 Μάρτη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΥΠΟΘΕΣΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑΣ ΑΛ. ΓΡΗΓΟΡΟΠΟΥΛΟΥ
Μήνυση για ψευδορκία σε μάρτυρα από τη μητέρα του 15χρονου

Η δίκη διεκόπη μέχρι τις 23 Μάρτη

ΑΜΦΙΣΣΑ (Της απεσταλμένης μας Παντίας ΚΑΖΑΝΤΖΗ).--

Τα σοβαρά προβλήματα που προκύπτουν κατά την αποδεικτική διαδικασία στην εξέταση των μαρτύρων, στη δίκη των δύο ειδικών φρουρών, και χρησιμοποιούνται ώστε να παρεκκλίνει η δίκη από την ουσία της υπόθεσης, έθεσαν χτες, οι νέοι συνήγοροι της οικογένειας του δολοφονημένου παιδιού, Ν. Κωσταντόπουλος και Ζωή Κωσταντοπούλου.

Επιπρόσθετα, η δήλωση αποχής της προέδρου του δικαστηρίου μετά την παραίτηση των δικηγόρων (δεν την έκανε δεκτή το δικαστικό συμβούλιο) συνηγορεί στη δημιουργία του παραπάνω κλίματος. Για αυτούς τους λόγους, αλλά και για την ανάγκη πλήρους γνώσης των δικονομικών δεδομένων, οι νέοι συνήγοροι της οικογένειας Γρηγορόπουλου ζήτησαν την αναβολή της δίκης για μια εβδομάδα. Επίσης, ζήτησαν τη μαγνητοφώνηση των πρακτικών της δίκης ώστε να υπάρχει αδιαμφισβήτητη αποτύπωση των όσων λέγονται και εξαρχής εξέταση της μητέρας του 15χρονου, γιατί, λόγω της νέας σύνθεσης του δικαστηρίου οι ένορκοι δεν την παρακολούθησαν.

Σημειώνεται ότι η μητέρα του 15χρονου έκανε μήνυση για ψευδορκία στη μέχρι πριν λίγες μέρες μάρτυρα Α. Τζορμπατζιούδη που είχε καταθέσει στο δικαστήριο ότι είχε δει κάποιο άτομο «να σκύβει» και μετά το αναίρεσε και συμφώνησε με την πραγματογνωμοσύνη που φαίνεται να υποδεικνύει το σημείο που έπεσε το παιδί.

Τα αιτήματα των συνηγόρων της οικογένειας Γρηγορόπουλου, με αιχμή την αναβολή της δίκης, εξόργισαν την υπεράσπιση του Επ. Κορκονέα (Αλ. Κούγιας) ο οποίος θεώρησε και είπε στο δικαστήριο ότι έχει καταρρεύσει το κατηγορητήριο για τον ειδικό φρουρό, με τη μέχρι τώρα διαδικασία και αυτή η πλευρά (της οικογένειας του παιδιού) θέλει να ξαναρχίσει η δίκη από την αρχή, να μη γίνει το δικαστήριο εδώ, να πάει αλλού.

Ο ίδιος ανέλαβε «συνήγορος» της προέδρου του δικαστηρίου Ατζελίτας Παπαβασιλείου και του εισαγγελέα Χ. Λακαφώση για την «εξαιρετική διαδικασία», όπως είπε, προτρέποντας το δικαστήριο να μην αλλάξει τίποτα. Ακόμα, άφησε αιχμές για δικηγόρους που άφησαν το επάγγελμα, έγιναν πολιτικοί και τώρα έρχονται ως πνευματικά ανώτεροι... Αίσθηση προκάλεσε και ο ευτελισμός του ρόλου της πολιτικής αγωγής που έχει δηλώσει η μητέρα του δολοφονημένου παιδιού, λέγοντας ότι το έργο της πολιτικής αγωγής είναι να πάρει τα 44 ευρώ που ορίζει ο νόμος...

Να σημειωθεί ότι τελικά με τη σύμφωνη γνώμη του εισαγγελέα το δικαστήριο απέρριψε το αίτημα των συνηγόρων της οικογένειας για αναβολή και διέκοψε για τις 23 Μάρτη.

  • Αίσθηση προκάλεσαν τα πρόσθετα μέτρα ασφάλειας για πρώτη φορά - από την αρχή της δίκης - της αστυνομίας, που εκτός από τις ταυτότητες, το ψάξιμο της τσάντας και του ανιχνευτή μετάλλων, απαιτούσε και την καταγραφή των ονομάτων (και των δημοσιογράφων) όσων έμπαιναν στο δικαστήριο.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ