Πέμπτη 18 Μάρτη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΜΑΘΗΤΕΣ - ΓΟΝΕΙΣ - ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ 1ου ΚΑΙ 2ου ΓΕΛ ΘΕΡΜΑΪΚΟΥ
Κινητοποίηση με αφορμή το θάνατο 17χρονης

Το δρόμο Θεσσαλονίκης - Μηχανιώνας, μπροστά στο 1ο και 2ο ΓΕΛ Θερμαϊκού απέκλεισαν χτες το πρωί μαθητές, γονείς και καθηγητές, διαμαρτυρόμενοι για το θάνατο 17χρονης μαθήτριας. Η άτυχη νεαρή παρασύρθηκε από ΙΧ αυτοκίνητο το περασμένο Σάββατο μπροστά στο σχολείο, την ώρα που επιχειρούσε να διασχίσει ένα σημείο του δρόμου που θεωρείται «καρμανιόλα» για τους πεζούς. Μάλιστα, το τραγικό συμβάν έγινε μπροστά στα μάτια του πατέρα της που περίμενε το παιδί του στην απέναντι πλευρά του δρόμου.

Οι διαδηλωτές ζήτησαν να ληφθούν άμεσα μέτρα από την Πολιτεία, προκειμένου να δημιουργηθούν συνθήκες ασφάλειας για τους μαθητές και γενικότερα τους πεζούς που διασχίζουν το δρόμο. Στο δρόμο Θεσσαλονίκης - Μηχανιώνας με τις τρεις λωρίδες κυκλοφορίας σε κάθε κατεύθυνση, τα αυτοκίνητα αναπτύσσουν μεγάλες ταχύτητες. Στο αίτημα των συλλόγων γονέων για τη δημιουργία πεζογέφυρας για την ασφαλή πρόσβαση των μαθητών στο σχολείο, δεν υπήρξε καμία ανταπόκριση από τις τοπικές και κρατικές αρχές. Στο σημείο δεν υπάρχει σχολικός τροχονόμος, αλλά δεν είναι συχνή και η παρουσία της τροχαίας, ώστε να υπάρχει προληπτικά κάποιος έλεγχος.

Το φανάρι ανάβει πράσινο στο ένα ρεύμα κυκλοφορίας για τους πεζούς, αλλά στη μέση ενός μεγάλου στο πλάτος του δρόμου, δεν υπάρχει νησίδα για να περιμένει κάποιος που θέλει να περάσει και το άλλο ρεύμα κυκλοφορίας. Επίσης, δεν υπάρχει πεζοδρόμιο στη στάση του ΟΑΣΘ όπου περιμένουν οι μαθητές τα λεωφορεία και ενώ τα αυτοκίνητα περνούν σε απόσταση αναπνοής.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ