Πέμπτη 18 Μάρτη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΕΠΑΛ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ
Αγωνιστικά απαιτούν λύσεις για το επικίνδυνο σχολικό κτίριο

Νέα μαζική και δυναμική διαδήλωση έκαναν χτες μαθητές και γονείς

Ξανά στο πόδι ήταν χτες οι 500 μαθητές του ΕΠΑΛ Περάματος (στην περιοχή του Ικονίου), διεκδικώντας το αυτονόητο δικαίωμά τους στη μόρφωση σε ασφαλές κτιριακό συγκρότημα. Οι μαθητές με απόφαση του 15μελούς και έχοντας στο πλευρό τους την Ενωση Γονέων Περάματος, αλλά και Συλλόγους Γονέων, απέκλεισαν από τις 10 έως τις 11 το πρωί συμβολικά και τα δύο ρεύματα της κεντρικής λεωφόρου του Περάματος. Στη συνέχεια, με δυναμική πορεία, που ξεσήκωσε το κέντρο της πόλης και με προμετωπίδα το πανό τους που ανέγραφε: «Δήμαρχε δώσε: Λύση στο κτιριακό, λεφτά στα σχολεία», έφτασαν στο δημαρχείο του Περάματος.

Στο ΕΠΑΛ Περάματος, απεικονίζεται ανάγλυφα η αντιλαϊκή πολιτική σε βάρος της εκπαίδευσης και το ρόλο που παίζουν οι εκπρόσωποι των κομμάτων της πλουτοκρατίας ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και των δορυφόρων τους όπως ο ΣΥΝ, στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Το κτίριο αυτό όπου φιλοξενεί 500 μαθητές την ημέρα και 100 στο νυχτερινό και συνολικά 110 καθηγητές (80 την ημέρα και 30 στο νυχτερινό), είναι επικίνδυνο. Η υγρασία το έχει διαβρώσει «ως το κόκαλο», έχουν παρουσιαστεί κλίσεις σε ταρατσώματα, δύο αίθουσες μένουν κλειστές, γιατί τα νερά όταν βρέχει βγαίνουν ακόμα και στους διαδρόμους! Νερά βγαίνουν ακόμα και από τις πρίζες με άμεσο τον κίνδυνο ηλεκτροπληξίας. Τουαλέτες δε λειτουργούν, προαύλιοι χώροι δεν υπάρχουν.

Ο σημερινός δήμαρχος Γιάννης Γλύκας (στηρίχτηκε από ΠΑΣΟΚ - ΣΥΝ) όπως και ο προηγούμενος Γ. Λαγουδάκος (ΝΔ) δεν έλαβαν μέτρα ούτε διεκδίκησαν τα κονδύλια για τη συντήρηση των σχολικών κτιρίων, όπως και του ΕΠΑΛ. Και όχι μόνο αυτό, αλλά και με αυτά τα λιγοστά χρήματα που έρχονται από το υπουργείο για τα σχολεία, προσπαθούν όπως έγινε το 2006 από τον Λαγουδάκο, να μπαλώσουν άλλες τρύπες του δήμου. Χτες, ο δήμαρχος, όπως και τις προηγούμενες φορές, υποσχέθηκε στους μαθητές ότι θα ξεκινήσουν οι εργασίες, ωστόσο τα παιδιά και οι γονείς όπως ανέφερε και η πρόεδρος της Ενωσης Γονέων Μαρία Δελλή «παραμένουμε σε αγωνιστική ετοιμότητα» και επισήμανε «τα χειρότερα θα έρθουν με την εφαρμογή του "Καλλικράτη"». Ενώ όπως είπε ένας μαθητής: «Τελικά βλέπουμε ότι τα προβλήματα δεν λύνονται μόνο με διαλόγους, αλλά χρειάζεται αγώνας και έτσι θα συνεχίσουμε».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ