Πέμπτη 18 Μάρτη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΑΠΟΦΟΙΤΟΙ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΙΕΚ
Εχει καθυστερήσει μήνες η επαγγελματική τους πιστοποίηση!

Ερώτηση του ΚΚΕ στη Βουλή, με αφορμή την καθυστέρηση διεξαγωγής των εξετάσεων πιστοποίησης των δημοσίων ΙΕΚ

Δε φτάνει που οι απόφοιτοι των ΙΕΚ υποβάλλονται σε διαδικασία εξετάσεων πιστοποίησης μετά τη δίχρονη φοίτησή τους, φέτος αυτή η διαδικασία για τα δημόσια ΙΕΚ έχει καθυστερήσει μήνες, δημιουργώντας τους επιπλέον προβλήματα. Για το θέμα, οι βουλευτές του ΚΚΕ Θανάσης Παφίλης, Γιάννης Γκιόκας, Γιάννης Ζιώγας, Κώστας Καζάκος, Βέρα Νικολαΐδου, Νίκος Παπακωνσταντίνου και Γιάννης Πρωτούλης κατέθεσαν Ερώτηση στην υπουργό Παιδείας ζητώντας να αντιμετωπίσει το πρόβλημα και να δοθεί το πιστοποιητικό επαγγελματικής επάρκειας χωρίς διαγωνισμούς και άλλα εμπόδια.

Απόφοιτοι που ολοκλήρωσαν τις σπουδές τους τον περασμένο Ιούνη είναι σήμερα εν αναμονή της ανακοίνωσης της ημερομηνίας των εξετάσεων. Για κάποιους το χαρτί της πιστοποίησης είναι αναγκαίο για να δουλέψουν, ενώ δε λείπουν οι περιπτώσεις αποφοίτων που έχουν ήδη πληρώσει για τη συμμετοχή τους στις εξετάσεις, έχουν κόψει τις αναβολές και πρόκειται να παρουσιαστούν στο στρατό, κινδυνεύοντας να χάσουν και τις εξετάσεις και τα χρήματά τους εξαιτίας της καθυστέρησης.

Με αφορμή τα προβλήματα που έχουν προκύψει οι βουλευτές του ΚΚΕ επισημαίνουν: «Τα παιδιά αυτά βρίσκονται κυριολεκτικά ξεκρέμαστα. Είναι ένδειξη και αυτό το απαράδεκτο γεγονός του πώς αντιμετωπίζει η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ τώρα, αλλά και παλιότερα της ΝΔ, την εκπαίδευση των παιδιών των λαϊκών στρωμάτων, εργαζόμενων σπουδαστών που κατά κόρον σπουδάζουν στα Δημόσια ΙΕΚ. Και αυτό το γεγονός αναδεικνύει ότι η ψευτοκατάρτιση των ΙΕΚ δεν μπορεί να δώσει διέξοδο.

Απέναντι σε αυτήν την κατάσταση μόνη προοπτική μπορεί να αποτελέσουν οι Επαγγελματικές Σχολές μετά τη δωδεκάχρονη εκπαίδευση, οι οποίες θα υπάγονται αποκλειστικά στην αρμοδιότητα του υπουργείου Παιδείας, θα είναι δημόσιες και δωρεάν και η πρόσβαση σε αυτές θα είναι ελεύθερη για όλους. Σκοπός τους να παρέχουν ουσιαστική ειδίκευση και πλήρη επάρκεια για την άσκηση επαγγέλματος, χωρίς τη μεσολάβηση διαδικασιών πιστοποίησης που αμφισβητούν και απαξιώνουν το πτυχίο. Παράλληλα, απαιτείται η κατάργηση των κάθε είδους υποκατάστατων επαγγελματικής εκπαίδευσης, όπως τα αδιαβάθμητα και κυρίως ιδιωτικά ΙΕΚ, ΚΕΚ, ΚΕΣ καθώς και κάθε άλλη μορφή εφήμερης και εμπειρικής μάθησης», αναφέρουν οι βουλευτές του ΚΚΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ